Szerencsésen meggyógyult a Mikulás Svédországban

/ Éles Gergő Péter /
eles.gergo.peter2023 képe
A nagyszakállú Mikulás idén is meglátogatta a magyar gyerekeket szerte a világban. Azontúl, hogy otthon mindenkinek a csizmáját megtöltötte, a svédországi egyesületekbe, közösségekbe is volt ideje bekukkantani, és a megajándékozni a jó gyerekeket, akikből akadt bőven.
Mikulás 1Mikulás 2Mikulás 4Mikulás 5

A budapesti Batyu Színház bábelőadása adta a Mikulás-várás keretét Uppsalában, Stockholmban, majd Västerasban is, mely műsorok alatt a közönség bepillanthatott a manók életébe. Sajnos kiderült, hogy a nagy nap előtt a Mikulás megbetegedett, így a teendők a mókás segítőkre maradtak, de mivel nem győzték a sok munkát, ezért a gyerekek segítségét is kérték. Szerencsére Svédországban a gyerekek nem restek, ha munkáról van szó, így sikerült időben szétválogatni a gesztenyét és a diót, becsomagolni az ajándékokat, előkészíteni a rénszarvasokat az indulásra.

Egy gyógytea receptnek köszönhetően az előadás végére az öreg Mikulás meggyógyult, így mindhárom helyszínen elhárult a baj. Ezután egyesével magához hívta a jó gyerkeket, és annak rendje és módja szerint megajándékozta őket. Nagy szerencsére, senki sem maradt ki a sorból, hiszen jól viselkedett minden jelenlévő, ami biztató a jövőt tekintve.