Szent István király ünnepe Sao Pauló-ban

Az államalapítás és az államalapító

/ Tomori Márk /
tomori.mark képe
Augusztus 18-án tartották államalapításunk ünnepét Sao Pauló-ban.
Szent misePántlika táncegyüttesSarkantyús táncegyüttesEskütétel

Mint minden évben, idén is megtartották államalapításunk évfordulóját Sao Paulóban. A rendezvényen körülbelül 300 fő vett részt. A rendezvényt a magyar bencések által alapított Collégio Santo Americoban lett megtartva. A rendezvényt szent misével nyitotta meg Don Plácido atya, ezt követően beszédet mondott Misi Gyula tanácsos a magyar konzulátusról, bemutatkozott a magyar kolónia legfiatalabb generációja is: a Sarkantyús táncegyüttes, illetve a Pántlika táncegyüttes egy része.

A 13.számú Szondi György cserkész csapat is bemutatott egy jelenetet az István a királyból, valamint a kolónián belül működő kórus több magyar éneket is előadott. Az esemény Teleki Szilárd főkonzul beszédével zárult, illetve a honosítást követő eskütétellel. Mindezek után egy nagyon finom magyaros ebéd várt mindenkire,aki szeretett volna magyar ízeket élvezni.

A rendezvény alatt lehetőségük volt a látogatóknak többek között magyaros süteményeket és magyar borokat kóstolni, illetve vásárolni. A Sao Pauló-i magyarság méltóan megemlékezett és megünnepelte az államalapítás ünnepét.