Női szemmel, nem csak nőknek I.

/ Nagy-Portik Katalin /
nagy.portik.katalin képe
Az Erdélyi Világszövetség (EVSZ) előadássorozatot indított „Női szemmel, nem csak nőknek” cím alatt. Az előadások fő témáit az egészség, a kiegyensúlyozott életmód, a szépségápolás, a pályaválasztás és/vagy a család külhonban képezik.
eszmecserebeszélgetésbevezetőfigyelem, közönség

Elsősorban helyi magyar nők kapnak teret a bemutatkozásra, saját életpályájuk bemutatására. Alkalmanként meghívott vendégelőadókat is megismerhetnek az érdeklődők.

Első alkalommal február 22-én Nagy-Portik Katalin tartott előadás, mint ötletgazda, “Élhető életmód” címen. Katalin bemutatta életútját Székelyföldtől Stuttgartig, a lelki, illetve fizikai elakadásaitól a felszabadult, egészséges életmódig. Megismerhettük az általa képviselt életmód koncepciót, melynek köszönhetően ma már energikusan állt előttünk, megszabadulva rosszulléteitől és fájdalmaitól.

Az estet az EVSZ képviseletében Ádám Éva Enikő nyitotta meg, köszöntve a jelenlévőket és felvezetve az előadássorozat célját, és miértjét. E cél, hogy egymás, illetve egymás életútjának megismerésén keresztül közösséget építsünk, színes témakörökbe betekintve ötletekkel, tanácsokkal segítő kezet nyújthassunk egymásnak és mindazon érdeklődőknek, akik külföldi pályafutásuk elején állnak.

Előadóink mesélnek majd arról, hogy a szülőföldtől elszakadva, sokszor a szeretteiktől is távol hogyan sikerült nekik többé-kevésbé teljes értékű életet élni, álmaikat megvalósítani. Különböző sikertörténetek bebizonyítják, hogy megéri a következetes munka és kitartás a céljaink megvalósítása érdekében akár az egészség, akár a karrier terén.

Az előadást egy felszabadult, jó hangulatú együttlét követte.

Az előadássorozat havi rendszerességgel kerül megrendezésre a jövőben.