A Svung – Bécsi Magyar Színkör előadása Bécsben

Monarchia mulató avagy Sag schon, igen!

/ Kalmár Eszter /
kalmar.eszter képe
A Svung – Bécsi Magyar Színkör március 21-én és 22-én, múlt héten csütörtökön és pénteken adta elő, már jól ismert darabját, a Monarchia mulató avagy Sag schon, igen! -t. A Színkör hosszú évek óta működik együtt a Pygmalion színházzal, ahol ismételten teltházas műsorra kerülhetett sor.
Svung

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a jegyek hamar elfogytak, a pénteki előadáson még pótszékekre is szükség volt. A társulat tagjai az elmúlt évhez képest változtak, így a szereposztás is eltért a tavaly bemutatott darabhoz képest. De ez mit sem változtatott a darab minőségén. A színészek jól játszottak, gyönyörűen énekeltek és a rendezés is kiváló volt.

A darabban „egy képzeletben létező kisváros képzeletben létező szórakozóhelyén, a Monarchia mulatóban rendszeresen műsort ad egy képzeletben létező, szegény színtársulat. A túlélésért játszanak. Mikor már maga a mulató léte is végveszélybe kerül, különös elhatározásra jutnak a társulati tagok: elrabolják a környék dúsgazdag özvegyének fiatal unokahúgát, abban a reményben, hogy az érte kapott váltságdíjból megmenthetik munkahelyüket, a Monarchia mulatót. Az emberrablás sikerül, ám az élet ezúttal sem olyan egyszerű, ahogy azt néhány jóhiszemű komédiás elképzelte…

A műsorban elhangzott néhány két világháború közötti, bécsi és budapesti, német és magyar nyelvű kuplé, sanzon, orfeumi dal, illetve színre vitték Karinthy Frigyes és Rejtő Jenő egy-két kabaréjelenetét is.”

Aki esetleg lemaradt volna, de szeretné megnézni a darabot: április 13-án újra játszik a társulat.

Írta és rendezte: Pohl Balázs

Szereplők:
Dombóváry, a primadonna: Rongits Noémi
Kovász, a bonviván: Sebestyén Kristóf
Valkóczy, a szubrett: Bajka Kinga Csengele
Ignác, a táncoskomikus: Spiegel János
Komócsin, a zongorista: Ablonczy Bertalan
Benőiné, gazdag özvegy: Blaskó Katalin
Molly, az unokahúga: Fazekas Csilla
Zádorné, a tulaj: Németh Anikó
Paxián: Pohl Balázs

www.svung.at

Foto: Svung