A svéd magyar ifjak (SOMIT) őszi tábora

Szabadulás a pincéből

/ Kovács Gábor /
kovacs.gabor képe
Ismét kitettek magukért a szervezők!

A Svédországi Magyar Ifjak Társaságának (SOMIT) őszi tábora szeptember közepén volt. A SOMIT évente 6 tábort rendez, ezek azok a hétvégék, amiket a tagok tényleg nagyon várnak. Ha pedig vége a tábornak, indul a visszaszámlálás, hogy mennyi van még hátra a következő összejövetelig.

A SOMIT programszervezői minden alkalommal előállnak valami váratlan ötlettel. Most a hétvége legnagyobb dobása a szabadulószoba volt. A Hälleberga Tábortanya pincéjét rendezte át Hartmann Barbara vezetésével a szervezői csapat, ahonnan a csapatokra osztott táborozóknak 60 percük volt kijutni. A pince be volt kamerázva és mikrofonozva, így akik már voltak bent, nézhették a többi csapat próbálkozásait, jókat derülve a feladatok megoldása alatti eszmefuttatásokon.

Amikor minden csapat végzett, egy ruhabörzén cseréltek gazdát a megunt, kinőtt ruhadarabok, majd egy retró kávéházban korhű bakelit lemezről szólt a zene.

A fenyőerdővel körbevett Tábortanya kiváló terep volt az íjászatra is, igaz, aki nagyon mellélőtt, az azért kereshette egy darabig a nyílvesszőt. Szerepelt még a programok között egy kvíz, amit Trombitás Titánia ösztöndíjas társam állított össze, valamint egy pálinkakóstoló is, amit én tartottam.

Ilyen programok után nem csoda, ha indul a visszaszámolás a következő SOMIT táborig. Szerencsére most csak két hetet kell várni, mert szeptember végén (első alkalommal) lesz ifi SOMIT tábor, ezen svédországi ösztöndíjasként közreműködünk majd néhányan.