Sütő- főző tanfolyam sikere

Rákóczi túrós

/ Tomori Márk /
tomori.mark2023 képe
Az idei év egyik legkedveltebb programja a sütő-főző kurzus, melyet Kelemen Bettina ösztöndíjas társam tart. A célunk mentorainkkal együtt az volt, hogy azokat az embereket, akik kevésbé aktív részesei ma a magyar ház életének, valamilyen módon visszahívjuk őket. Ez a kurzus kiválónak bizonyult, ugyanis minden alkalommal találkozunk új emberekkel.
MegnyitóRákóczi túrós össze állításaElőadásCukrász fáklya használata
A tanfolyamok elindítását nagy munka előzte meg, ugyanis fel kellett szerelkeznünk a szükséges eszközökkel, melyek elengedhetetlen kellékei egy gasztronómiai tanfolyamnak. A Rákóczi túrós elkészítésére augusztus 26-án került sor, amely előtt természetesen bevásároltunk a konyha vezetőjével.
A Rákóczi túrós az én egyik személyes kedvencem, és a mentorom Pedro Marques is nagyon kedveli ezt a desszertet, így úgy döntött ő is szeretné megtanulni, hogyan is készül. A kurzus kihirdetése után pár nappal már nem is volt szabad hely, amely mutatja, hogy valóban sokan érdeklődnek. Mivel soha nem tudhatja az ember, így egy várólistát is kialakítottunk, ha esetleg valakinek közben jönne valami. Így 12 fővel, maximum létszámmal zajlott a tanfolyam. A kurzust egy köszöntővel nyitjuk meg mindig, amiben mindenki beleegyezését kérjük a videó és képanyag készítésében, hogy később a Magyar Ház hivatalos oldalán közzé tudjuk tenni a tanfolyamról készült anyagot. 
A hozzávalókat már előre kikészítve, van amit már előre kimérve kapnak meg a jelentkezők, így csak követniük kell Betti instrukcióit. Amíg várakoztunk, hogy a tészta és a túró réteg készre süljön, ez alatt tartottam egy kiselőadást a sütemény eredetéről, és érdekességeiről. Véleményem szerint nagyon tetszett a résztvevőknek, mert így a sütemény történelmét, és történetét is megismerték, nemcsak a készítését.
Az előadás után már csak pár lépés hiányzott a desszert elkészüléséig, majd rövid pihentetés után már meg is kóstolhatták a résztvevők a munkáikat.
Mindenki nagyon élvezte a tanfolyamot, és mindenkinek nagyon ízlett az általa készített desszert, amiből haza is tudtak vinni a résztvevők.