Steven Heinemann magyar származású keramikusművész kiállítása Torontóban

/ Herold Barnabás József /
herold.barnabas.jozsef képe
2017. október 17-én nyílt meg a magyar származású Steven Heinemann keramikusművész "Kultúra és természet" című kiállítása a torontói Gardiner Museum-ban. A kerámiaművész Heinemann a természet és a művészet közötti kapcsolatot dolgozza fel. Bár a művészetértők több éve ismerik Heinemann munkásságát, most nyílt először tárlat a kanadai nagyközönség számára.
Csoportkép a torontói Gardiner Museum-banAyklerné Papp Zsuzsa a művésszelSteven Heinemann kiállítás

A nagy számú érdeklődő művész mellett többek között jelen volt a rendezvényen Szabó Stefánia torontói főkonzul, Ayklerné Papp Zsuzsa, a Rákóczi Alapítvány elnöke, valamint Heinemann András a kanadai-magyar és határontúli közösségek nagylelkű támogatója, aki egyben a művész édesapja. Az elegáns fogadáson részt vett továbbá a Gardiner Museum vezetősége, több volt kanadai szenátor, képviselő és nagykövet.

Steven Heinemann 1970-es évek végén kezdte meg tanulmányait a Sheridan College Egyetemen, majd elvégezte az Alfred University mesterképzését is. Több mint 40 éves pályafutása során számos neves kiállítóteremben és múzeumban voltak láthatók a művei, többek között Londonban, Bostonban, Taipeiben és New York-ban.

A tárlat 2017. októberétől 2018. január 21-ig tekinthető meg a torontói Gardiner Museum-ban.