Sikeres június elseje Montreálban

Magyar nyelvvizsga és néptánc évzáró egy nap alatt.

/ Borgula Benedetta /
borgula.benedetta képe
Június elseje a nyár első napja, mindig izgalommal tölti el az embereket. Ezen a napon a napsugarak erősebben hatolnak át az égen a természet virágba borul, a madarak énekelnek és a nyaralásra, strandolásra való vágyat érezzük. A Magyar Iskolás gyerekek már hónapok óta készültek, tanulták a szavakat, gyakorolták a mondatokat és izgatottan várták a napot amikor is számot adhatnak a tanultakról.
Nyelvvizsgára előkészített teremBokréta felnőtt néptánccsoportIfjúsági tánccsoportBokréta gyermekcsoport és népzene előadás

2024. június elsején került sor a magyar nyelvvizsgára. A nyelvvizsga egy másfél órás írásbeli vizsgával kezdődött. A gyerekek feladatlapokat töltöttek ki, levelet írtak vagy fogalmazást alkottak. A második részben hangzó anyagot hallgattak, majd az ott elhangzott szöveg alapján töltötték ki a feladatlapot. Végül pedig következett a szóbeli vizsga. Minden gyermek izgatottan várta, hogy milyen tétélt fog húzni. Öröm volt látni mikor a vizsga után, dicsérettel a zsebükben léptek ki a teremből. A pozitív hangulatú nap során minden általam felkészített diák teljesítményét megdicsérték. Én is dicséretben részesültem a vizsgáztatók által az alapos felkészítő munkámért. Fontos megemlíteni a Magyar Iskola diákjainak szüleit és tanárait is, akik támogatásukkal segítették a gyermekeket. A nyelvvizsga végével hivatalosan is lezárult a tanév, de a napnak még nem volt vége, ugyanis ezen a napon került megrendezésre a Bokréta néptánccsoportjainak évzáró műsora is.

A Bokréta évzáró műsor emlékezetes pillanatokat hozott mindhárom korcsoport és a nézők számára is. A felnőtt csoport Méhkeréki, Dél-alföldi, Györgyfalvi és Sárközi táncokat adott elő. Az ifjúsági csoport magyarpalatkai táncokkal lépett színpadra. Az ifjúsági tánccsoport lány táncosai közreműködtek a Sárközi karikázóban is. A gyermekcsoport pedig Somogyi táncokat és gyermekjátékokat mutatott be. Az este folyamán zenélt a Hétlépés zenekar. A műsort tovább színesítette a népzene és énekelőadás. A közönség a kiosztott szórólapokon követhette a műsor sorrendjét. A visszajelzések alapján is színvonalas, élvezetes és virtuóz est volt. 
Büszkén emlékezhetünk vissza a sikeres vizsgára és a felejthetetlen néptánc műsorra.