San Diego. Kossuth Lajos azt üzente...

/ Jakab Rita /
jakab.rita képe
A San Diegó-i Magyar Ház március 18-án, szombaton tartotta meg a március 15-i forradalmi megemlékezését. Az ünnepségen vendégünk volt Dr. Polgár Edina konzul, felléptek a Magyar Iskola tanulói, a Mindszenty József Magyar Cserkészcsapat tagjai és a gyermek néptánccsoport táncosai.
Elnöki köszöntőKonzuli beszédÉnekelnek a cserkészekVerbunk

Az elnöki és konzuli köszöntők után az iskola tanulói bemutatták a forradalom eseményeit, szavaltak és énekeltek. Ezek után mindenki kisétált a park szabadtéri színpadához megnézni a cserkészek műsorát és a néptáncosok verbunkját, toborzóját. Az ünnepséget batyus vacsora zárta.

A megemlékezés különlegessége abban rejlett, hogy az itteni magyarság nagyon nagy létszámban jelent meg, a legidősebbtől a legfiatalabb generációig bezárólag, és együtt tudtunk ünnepelni. Mindenki megpróbált valamit hozzátenni a megemlékezéshez, a gyerekek szavaltak, a cserkészek énekeltek, a táncosok bemutatták, hogy zajlott egy toborzó, az idősebbek finom falatokkal szolgáltak az est lezárásához. A Magyar Ház csordultig megtelt, és együtt tudtuk felidézni a forradalom szerepét, fontosságát, együtt tudtuk mindannyian énekelni és megélni, Kossuth Lajos mit is üzent.