Rendhagyó Karácsonyi Koncert Torontóban

/ Rideg Timea Bettina /
rideg.timea.bettina képe
Nagy sikere volt a Torontó környéki ösztöndíjasok által közösen létrehozott Karácsonyi Koncertnek, hiszen eddig még nem volt példa hasonlóra.
KánonSikentáncz Alíz szavalataTáncbetétRegölés

December 21-én egy nagyszerű együttműködés eredményeként valósulhatott meg Magyarország Torontói Főkonzulátusának karácsonyi koncertje "Gyertyafényes Karácsony" címmel.  Az előadás során a közönség többek között átélhette a karácsonyi regölés és betlehemes játék hagyományait is. 

A műsorban a Kőrösi Csoma Sándor program környékbeli ösztöndíjasai és szervezetei működtek együtt, így Guncz Nóra, Dancs Anna, Sikentáncz Szilveszter, Czender Csilla, Balogh Dávid Attila, valamint jómagam, illetve a Kodály Együttes Junior csoportja és a Kossuth Táncegyüttes.

Mindenki a maga tálentumával járult hozzá a műsorhoz, ki tánccal, ki énekkel, ki szavalással, ki hegedűszólóval.

Tovább gazdagította a műsort Teleki Gergő zongorajátéka és Sikentáncz Alíz szavalata. A műsor szerkesztését Sikentáncz Szilveszternek köszönhetjük, aki összefogta ezt a hatalmas csapatot, hogy megvalósulhasson a műsor. 

A helyszínt a Szent Erzsébet Római Katolikus Plébánia biztosította a koncerthez, ahol a Főkonzulátus jóvoltából az előadás után karácsonyi ízekkel teli álló fogadás várta a kedves résztvevőket.

A műsornak nagy sikere volt és rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott, így reméljük, hagyományteremtő erővel is bír és a jövőben több hasonló együttműködésre is lesz példa.