Református istentisztelet Regensburgban

/ Pénzes Martin /
penzes.martin képe
Magyar nyelvű református istentiszteletet tartottak Regensburgban 2019. november 17-én, délelőtt. Az eseménynek az ESG (Verband der Evangelischen Studierendengemeinden) regensburgi klubháza adott otthont.
Regensburg, istentisztelet, magyar nyelvű, reformátusRegensburg, istentisztelet, magyar nyelvű, reformátusRegensburg, istentisztelet, magyar nyelvű, reformátusRegensburg, istentisztelet, magyar nyelvű, református

Valamikor október végén váratlan feladatra kért meg mentorom, K. Lengyel Zsolt. Segítsek népszerűsíteni, hirdetni egy közelgő eseményt, egy magyar nyelvű református istentiszteletet Regensburgban. Az ötlet nem tőlünk érkezett. A hivatalába idén májusban beiktatott nürnbergi lelkipásztor, Petzold-Fekete Ivett kért meg minket az együttműködésre.

Mint kiderült, tiszteletes asszony szerződésében szerepel feladatként, hogy Würzburgban és Regensburgban is gyülekezetet kell építenie, havi váltásban. Az istentisztelet helyszínét Fritz Hohenberger helyi német lelkipásztor ajánlotta fel számunkra.

Megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy túl sokan leszünk. Tévedtem, a termet hamar megtöltöttük, és csaknem 50 hitét gyakorolni kívánó külhoni magyar gyűlt össze vasárnap délelőtt a református istentiszteletre. Örömteli volt maga a tény is, hogy ilyen sokan voltunk, de számomra külön vidámságot okozott, hogy közös ismerőseink is vannak odahaza Petzold-Fekete Ivett tiszteletes asszonnyal.

Az igehirdetés után kávéra és süteményre ültünk össze egy másik teremben, ahol jobban megismerhettük egymást, beszélgettünk a közösség további lehetőségeiről. Következő alkalommal decemberben, karácsony előtt lesz Regensburgban magyar nyelvű, úrvacsoraosztással egybekötött református istentisztelet.

Reménykedjünk abban, hogy a most alakuló kis közösség megerősödik, és legalább annyian leszünk a decemberi alkalmon, mint ahányan voltunk most, az elsőn!