A Readingi Magyar Iskolában járt a Mikulás

/ Csurkó Éva /
csurko.eva képe
Idén is megrendezésre került a tanév legjobban várt eseménye, a Mikulás ünnepség a Readingi Magyar Iskolában. A nagy sikerű rendezvényen nagyon sok kisgyermekes magyar család vett részt.
Mikulás ünnepségMikulásváró meseTombolasorsolás

Ünnepi díszbe öltözött az iskolai foglalkozások helyszínéül szolgáló metodista templom. Sok készülődés, izgalom és várakozás előzte meg a Mikulás érkezését. A magyar iskolás gyerekekkel már november végén elkezdtük az ünnepre hangolódást. A Mikulás ünnepség hagyományosan egy nyitott rendezvény, ahol minden környékbeli magyar család részt vehet. A nagy napon összesen 75 gyermek várta a Mikulás érkezését.

Az ünnepségen kézműves-, ügyességi-, és játékos feladatokkal vártuk a gyerekeket. Volt mézeskalácsfestés, „hógolyódobálás”, Mikulás puzzle, „Mit rejt a Mikulás puttonya?” játék, könyvvásár és sok más érdekesség. Minden korosztály megtalálhatta a számára leginkább szórakoztató feladatot.

A délután legjobban várt része egy interaktív mesével kezdődött, ahol a vállalkozó szellemű gyerekek erdei állatok, hópelyhek, hóemberek és manó szerepébe bújhattak. A mese során a gyerekek Mikulás váró gyermekdalokat is énekeltek, hogy minél előbb megérkezzen a várva várt vendég, és a mese végére valóban meg is érkezett a Mikulás, aki kedves szavakkal üdvözölte az összegyűlt gyereksereget. Ezután a Mikulás minden jó gyereknek átadta az ajándékcsomagot. Az izgalmas programok alatt senki sem maradt éhesen, hiszen gazdag magyaros kínálattal vártuk a büfében a résztvevőket.

Végül a tombolasorsoláson tehette próbára mindenki a szerencséjét az értékes nyereményekért. Reméljük mindenki jól érezte magát, és jövőre is ellátogatnak a Readingi Magyar Iskola Mikulás ünnepségére.