Protestáns istentisztelet Stuttgart-Bad Cannstatt-ban

Ismét tárt kapu várta a magyar közösséget a Cannstatt-i Lutherkirche-ben

/ Stermeczki Andrásné Krisztina /
stermeczki.andrasne.krisztina képe
Stuttgart - Bad Cannstatt - városban a Luther Kirche-ben, október 14-én ismét magyar nyelvű istentisztelet volt, utána szeretetvendégség következett vetített képes bemutatkozóval
Cannstattelőadás

Október 14-én, vasárnap, délután tartotta a Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezet soron következő istentiszteletét az evangélikus Luther-templomban. A szélrózsa minden irányából, a csaknem 50 km-es körzetből érkező hívek Kálmán Attila, egyházzenész-kántor művészi orgonajátékában gyönyörködhettek, majd lelkészük, Gémes Pál, liturgiai szolgálatát követően, az igehirdetést Stermeczki András, dunaújvárosi evangélikus lelkésztől hallhatták.

A gyermekek az istentisztelet ideje alatt, a gyülekezeti házban, külön foglalkozáson vehettek részt. A többségében óvodáskorú kicsik játékos formában ismerkedhettek meg egy bibliai történettel; a magvető példázatát elevenítették meg.

Az összejövetel, a templomhoz tartozó hatalmas közösségi teremben, a szokásoknak megfelelően, szeretetvendégséggel zárult, mely alkalmon Gémes Pál, a gyülekezet lelkésze örömmel köszöntötte a megjelenteket, köztük több új családot is, majd az elkövetkezendő időszak több eseményére is invitált mindenkit, és átadta a szót a közösség két ösztöndíjasának. A házaspár ezúttal egy újabb kisfilmen keresztül mutatkozott be, majd egyfajta „hitvallásként” egy ’Égbőlpottyant’ mesével, s egy énekkel örvendeztette meg a hallgatóságot.

Legközelebb ebben a körben, Márton-napon, azaz november 11-én találkozhatnak majd, amikor is az évente megrendezésre kerülő konferenciát egy közös istentisztelettel zárják. Egyúttal ekkor emlékeznek a Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezet 70 éves jubileumára is. Alkalmaikra minden érintettet és érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak!