Bao, bao poklade! Busójárás Manchesterben

/ Szivós Kata Dóra /
szivos.kata.dora képe
2024. február 3-án a sokác farsangi időszak legemblematikusabb hagyományát keltettük életre a diákokkal, busójárást tartottunk a manchesteri Zsigmond Király Magyar Iskolában.
Busójárás 1Busójárás 2Busójárás 3Busójárás 4

A manchesteri Zsigmond Király Magyar Iskolában folyamatosan gyarapodik az óvodai, és iskolai csoportok létszáma ami nem meglepő, a rengeteg izgalmas, és változatos program kínálat mellett.

A sokác farsangi időszak legemblematikusabb hagyományát keltettük életre a diákokkal 2024. február 3-án, busójárást tartottunk. Kisebbek és nagyobbak egyaránt a témához kapcsolódóan készítettek busómaszkot, és a néptánc foglalkozás keretein belül megismerhették ennek a különleges hagyománynak a néprajzi hátterét. Emellett dalokat, és sokác télűző rigmusokat tanultak a gyerekek, melyekkel az iskolanap végén elűztük a telet, és minden rosszaságot.

A farsangi hangulatot megtartva, a következő nyílt alkalommal (2024.02.10.) karnevált rendezünk. Ezen a rendezvényen a pompa, és a különleges maskarák lesznek fókuszban. Délelőtt többféle kézműves foglalkozás, és játékos feladatok közül válogathatnak a résztvevők, amit házifánk lakoma követ. A délután folyamán egy igazi mesevilágba csöppenek majd a gyerekek egy interaktív, drámapedagógiás kalandjáték segítségével, melyen keresztül megismerkednek Aranyszív Királykisasszony, és a Dalnok Királyfi történetével. A foglalkozást vezeti: Szivós Kata táncpedagógus.

Az esemény részletes leírása az alábbi linkkel érhető el:
https://fb.me/e/371Tw6maj