Piros paprika, fokhagyma, kömény… Vajon kitalálod, hogy melyik melyik?

/ Polgár Angéla /
polgar.angela2024 képe
A magyar identitás megőrzése a magyar nyelv mellett a magyar ízekben rejlik, ezért São Pauloban is az egyik legközkedveltebb magyar esemény: a magyar vacsora.

Havonta rendez a Magyar Ház vacsorákat, hogy megőrizzék és népszerűsítsék a hagyományos ízeket nemcsak a magyar közösség, hanem a brazilok körében is.

Számos magyar étel került már az asztalra az évek során, és ezek közül a jókai bableves, a rakott krumpli, a töltött káposzta, a körözött, valamint a somlói galuska járnak az élen.

 

A magyar vacsorák nemcsak a magyar ízekről szólnak, hanem a barátságok ápolásáról is, ezért ez egy kiváló lehetőség a diaszpórában élő magyar közösség számára, hogy megéljék magyarságukat a São Paulo-i Magyar Ház vendégszeretetében.

A finom falatok és kellemes társaság mellett ezeken az eseményeken külön aktivitás is várja a vendégeket, hogy egy kis játékosságot és egyben a magyar kultúra megismertetését is belecsempésszék az estébe. Volt már magyar kvíz és budapesti tárlatvezetés is, viszont a legutóbbi alkalommal a résztvevőknek lehetőségük nyílt megkóstolni, megszagolni, majd felismerni azokat a hagyományos fűszereket, amiket a magyar konyhában rendszeresen használunk. 

 

Természetesen a hat fűszer helyes megfejtői között sem maradt el a nyeremény, hiszen két főre szóló vacsorajegyet sorsoltak ki a következő vacsorára.