Pezsgő október

/ Szabó Péter Bence /
szabo.peter.bence képe
Sikeresen telt az első összetartozás hónap az ontarioi magyarok számára. A kulturális szervezeteknek köszönhetően rengeteg programmal és élménnyel gazdagodhattak az emberek.
Magyar színekben a Niagara-vízesés

Sokan vettek részt az első magyar hónap rendezvényein Torontóban, ahol minden alkalommal finom magyaros ételekkel és színes programsorozattal várták a vendégeket.

A nagy múltú Kodály Együttes több csoporttal is bemutatkozott a rendezvényeken, ahol minden esetben kiemelt szerepet kaptak, ők pedig időt és energiát nem kímélve elevenítették fel a tavalyi évben jól begyakorolt koreográfiáikat, ezzel kedveskedve nézőiknek. A fellépések alatt minden résztvevő érdeklődve figyelte a szoknyák repülését és a csizmák kopogását, utána pedig az összes mulatozni vágyó érdeklődőt megtáncoltatták az együttes ifjú tagjai.

A Hungarofest és a Nyitó Nap alkalmával is minden korosztályt szívesen láttak, gyerekek, felnőttek és idősek együtt koptatták a Magyar Ház parkettáját. A megfáradt táncosoknak gulyást, lángost, valamint töltöttkáposztát készítettek a helyi szervezetek. Az önkéntesek szabad idejüket nem sajnálva számos órát töltöttek azzal, hogy mindenki finom magyar ételt ehessen. A konyhában  már napokkal az egyes rendezvények előtt nagy volt a sürgés-forgás.

A jó hangulatú programokhoz gyakran nem csak a torontói, de a közeli települések szervezetei is csatlakoztak. Ezek a városon kívüli kapcsolatok segítik a magyar közösség életét még erősebbé kovácsolni, ezáltal az egyesületek gyakran látogatják egymás rendezvényeit, amelyek során számos barátság születik.

Reméljük az első Hungarian Heritige Month felébresztette a covid járvány miatt megcsappant közösségszervező kedvet, és sikerül a pandémia előtti pezsgő kulturális életet visszahozni itt, az Ontario tó partján.