Perth-ben járt a Mikulás

/ Kákai Emese /
kakai.emese képe
Vasárnap délután kis cipőkkel telt meg a nyugat-ausztráliai magyarok otthonának udvara. Amíg közel 50 gyerek, s szüleik a helyiek színvonalas műsorát nézték, valaki csomagot csempészett a kint hagyott lábbelikbe…
Közös táncBetlehemezés a Nebulók előadásábanHull a pelyhes és Télapó itt van.. - citeránA perth-i Mikulás

2017. december 3-án gyerekzsivajjal telt meg a perth-i közösségi ház az évente megrendezett Mikulás-ünnepély idei alkalmából. Példás összefogásról tettek bizonyságot az itteni közösségek tagjai, három csoport vezetői és tagjai dolgoztak össze, hogy létrejöhessen ez a hangulatos délután. A magyar óvodások és szülei feldíszítették a karácsonyfát, s ünnepi hangulatba varázsolták az egész termet, a Nebuló Magyar Iskolások és a Keszkenő táncegyüttes gyermekcsoportja és néhány ifjú előadó pedig különböző műsorszámmal kedveskedett a megjelent nagyszakállúnak.

A gyerekbarát hosszúságú műsorba belefért tánc, ének, gitár- és citerajáték, vers, idézet, valamint lucázás és betlehemezés is! Szívet melengető volt látni és hallgatni, ahogy a másod, harmad, vagy akár negyed generációs gyerekek átéléssel adták elő a téli ünnepkör egykori dramatikus szokásait. A Mikulás természetesen megköszönte a kedves produkciókat, intézett pár szót a jelenlévő gyerekekhez, majd kezdetét vette a nagy ajándékbontogatás.

A sok mosolygó, csillogó szempár, és az elhúzódó, önfeledt játék a biztosíték arra, hogy jó helyre kerültek a csomagok, s talán arra is, hogy lesznek, kik összetartsák tíz-húsz év múlva is a Perth-ben élő magyarokat.