A São Pauló-i Pántlika Táncegyüttes Magyarországra utazik

/ Tomori Márk /
tomori.mark képe
A már 50 éves múlttal rendelkező Pántlika Táncegyüttes magyarországi fesztiválon fog részt venni Nyíregyházán.
PántlikázóTáncok KalocsárólTáncok KalotaszegrőlTáncok a Dunántúlról

A Pántlika Táncegyüttes tavaly ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. Idén meghívást kaptak Nyíregyházára a IX. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztiválra, melyet augusztus 15. és 20. között rendeznek meg. Az együttes nagy örömmel fogadta a meghívást, útjukat egybekötik egy erdélyi utazással is. 

Az együttes és vezetőjük, Pedro Marques már nagy erőfeszítésekkel készül a fesztiválra. Magyarországra látogat velük az együttes alapítója is: Kokron Ilona. Több táncot is bemutatnak majd, a fesztiválon a nagyérdemű közönség láthatja majd, hogy milyen csodásan őrzik tánckultúránkat a tengerentúlon is. Az együttesben van olyan táncos, akinek még nem volt lehetősége Magyarországra utazni és látni az anyaországot, így ez most kihagyhatatlan lehetőség az együttes számára.

Aki tud, menjen és vegyen részt ezen a nagyszerű fesztiválon Nyíregyházán. Megérdemelt tapssal köszönjük meg nekik, hogy ennyire messze az anyaországtól ápolják és továbbadják tánckultúránkat az új generációnak, hogy az tovább élhessen a jövőben is.