Őszköszöntő táncház Zürichben

/ Farkas-Ráduly Melánia /
farkas.raduly.melania képe
Egy közeg, ahol nem számít, hány éve (nép)táncolsz, esetleg táncoltál-e egyáltalán, egy körben, vagy akár párban, lehet a kezdő és a haladó. Nem hurrognak le akkor, ha elrontasz egy-egy lépést, hanem türelmesen elmagyarázzák, megmutatják, mit kell tenned.
élő zenés táncházkezdők és haladókközelképhegedű

2024. szeptember 19-én, csütörtökön szervezte meg a Svájci Magyar Táncház Egyesület a szokásos havi, a nyári szünet utáni első találkozóját a zürichi Buchegg Közösségi Központban (GZ Buchegg), és ahogyan már a bevezető is sejteti, ezúttal a néptánc kapta a főszerepet; a beharangozott moldvai táncok mellé egyebek között a mezőségi is beférkőzött néhány percre (a helyszínen folkbár is üzemelt). A táncvezető, Bogár István a bátortalanabbakra és a haladókra is figyelt, a talpalávalót pedig a Bernben élő Turai András húzta hegedűn, hol a körön kívül, hol a közepén.

A résztvevők közül néhányan a zürichi Óperenciás néptáncegyüttesből érkeztek: alig-alig sikerült időt szakítaniuk a programra, ugyanis javában készültek a társaikkal a VII. Nyugat-Európai Magyar Néptáncfesztiválra, amely szeptember 27-én és 28-án zajlott Stuttgartban.

A Svájci Magyar Táncház Egyesület legközelebb október 24-én, a megszokott helyen (Bucheggstrasse 93, 8057 Zürich) szervezi meg a következő rendezvényét, amelyről a későbbiekben derülnek ki újabb részletek. Egy-egy hónapban gitárest, illetve irodalmi est is terítékre kerül, de volt olyan időszak, amikor filmestekre is várták az érdeklődőket a szervezők.

A képeket készítette: Farkas-Ráduly Melánia és Mihálffy Eszter