Őszi Bál Seattle-ben

/ Török Dancsó Ádám /
torok.dancso.adam képe
Idén szeptember 28-án rendezték meg a Washingtoni Magyar Amerikai Szövetség által fémjelzett és a rég múltra visszanyúló hagyományos Őszi Bált. A rendezvény Mercer Island egyik hangulatos, meghitt templomának termében kapott helyet. A helyszín nem ismeretlen a magyarok számára, hiszen a magyar rendezvényeken túl, a Magyar Iskola is itt működött sok éven keresztül.
A tombola kisorsolásaA vendégek egy része

A rendezvény házigazdái Homorodi Orsolya és Orbán Csaba, a szövetség elnöke voltak. A bállal elsősorban az egyesület Örök Fiatal tagjait köszöntötték, akik az ingyenes belépőn túl, meglepetés ajándékban is részesültek. Ennek fényében először az ünnepeltek köszöntésére és a szép számban megjelent vendégek üdvözlésére került sor. Ezt követően természetesen ínycsiklandóbbnál ínycsiklandóbb magyar ételeket is felszolgáltak. A vendégek nokedlis marhapörköltet, lecsót és kolbászt vagy vegetáriánus ételt választhattak. A desszert rendhagyó módon fagylalt volt, a gyerekek és titkon a felnőttek örömére. 

A jó hangulatról DJ gondoskodott, odafigyelve, hogy mindenki megtalálja saját zenei ízlését. Az est folyamán mulatós nóta, régebbi magyar klasszikus, jelenlegi sláger dallam is megszólalt, de természetesen az ismertebb angol számok sem maradhattak el. A megfelelő zeneválogatás lehetőséget teremtett, hogy az egyes generációk önfeledten együtt táncolhassanak, élvezzék az est minden percét.

A szervezők meglepetéssel is készültek a vendégek számára, a bejáratnál ünnepélyes háttér előtt családi, baráti képeket készíthettek, valamint a tombola sem maradhatott el. Az adományokból összeállított ajándéktárgyakat rendhagyó módon sorsolták ki. A sorsolást megelőzően a vendégek az egyes ajándéktárgyak mellé kihelyezett pohárkákba tehették megvásárolt tombola jegyüket, ezzel jelezve, melyik csomagot szeretnék hazavinni. Volt ott sok-sok érdekesség és finomság: több gazdagon megpakolt ajándékkosár, kézműves termék, lelket-testet kényeztető szappan és más testápolószer, ajándékkártya, és több szeretettel készült házi sütemény, köztük tiramisu és zserbó.

Seattle-be újonnan érkezett ösztöníjasként hatalmas élmény volt először megtapasztalni a magyar élet nagyszabású pezsgését, és azt, hogy az idősebb generáción túl mennyi több gyermekes magyar család él a városban és annak környékén. Külön jó érzéssel töltött el hallani azokat, akik csak a rendezvény miatt utaztak több mint négy órát, és beszélni olyanokkal, akik ugyan nem aktív tagjai a magyar közösségnek, mégis fontosnak tartották, hogy részt vegyenek a rendezvényen. Az Őszi Bál pedig kimondottan jó alkalom volt arra, hogy a magyarok együtt lehessenek, megismerkedhessenek egymással.