Őszi kiránduláson a garfieldi cserkészek

/ Retkes Kincső /
retkes.kincso képe
A garfieldi Gábor Áron és Rozgonyi Cicelle cserkészcsapatok idén ősszel is részt vettek a hagyományos évkezdő kiránduláson.
Cserkészkiránduláson a garfieldi csapatokBiciklitúrán a cserkészekBiciklitúra gyönyörű kilátássalŐszi erdő és ragyogó napsütés

A garfieldi Gábor Áron és Rozgonyi Cicelle cserkészcsapatok idén ősszel is részt vettek a hagyományos évkezdő kiránduláson. Nagy szerencsénkre csodálatos őszi időre ébredtünk szombaton, így mind a harminc cserkész nagy izgalommal várta az indulást. Már az odaút is nagyon jól telt, hiszen a hegyek mellé beérve bőven volt lehetőségünk megcsodálni az őszi erdőt. A cserkészkabin, ahol megszálltunk, szintén gyönyörű környezetben helyezkedik el, így megérkezés után rögvest belevetettük magunkat a programokba. Egész délután játszottunk, daloltunk és tanultunk, majd részt vettünk egy közeli városban tartott szentmisén.

Az esti tábortűz alatt egy “lopó” megkísérelte elcsenni István király koronáját, melyet előzőleg a cserkészek készítettek első királyunk számára. Az incidens miatt a cserkészek elengedhetetlennek tartották, hogy egész éjszaka őrséget álljanak, így vigyázva a koronára. Az őrök egészen hajnalig éberen vigyáztak a kincsre, ám az ellenségnek mégis sikerült ellopnia azt. Tudtuk, hogy a korona visszaszerzésére reggel már nem lesz lehetőségünk, így az aktuális őrség riadót fújt, s még abban a hajnali órában mindenki felkerekedett, hogy megkeressük az ellopott koronát. A küldetés sikeresen zárult, s a koronával együtt tértünk vissza szálláshelyünkre. 

Másnap reggel korán ébredtünk, hogy hamar elhagyjuk az alvóhelyünket, s tovább induljunk Connecticut államba, ahol egy 20 kilométeres biciklitúra várt ránk. A kerékpárút gyönyörű kilátást biztosított, az út nagy részét az erdőben tettük meg, tavak, folyók és farmok mellett. A túra végén mindenki fáradtan, de élményekkel telve szállt be a buszba.