"Őseink hagyatéka, jelenünk magyarsága"

/ Balogh Lili /
balogh.lili képe
„A zene híd kultúrák és világok között. Olyan kommunikációs forma, amely közelebb hozhat minket egymáshoz. Ha más földrészen születtünk is, a szívünk mélyén mégis mindannyian ugyanazt a nyelvet beszéljük. Ez a közös nyelv pedig a zene nyelve.”
Évadzáró gála1Évadzáró gála2Évadzáró gála3Évadzáró gála4

2024. május 11-én került megrendezésre a Mákvirág és Csűrdöngölő néptánc csoportok évadzáró gálaműsora. Bemutatkozott a Mákvirág Tánccsoport kicsi, középső, nagy és ifi csoportja, valamint a Csűrdöngölő Néptáncegyüttes táncosai. 

A délután folyamán a nézők ízelítőt kaptak a Kárpát-medence színes és gazdag tánckincseiből. Bemutatásra kerültek táncok Felcsíkból, Somogyból, Kalocsáról, a felvidéken található Gömörből, Balázstelkéről, Vajdaszentiványból, és a sokat vándorolt bukovinai székelyektől.

Alkotók, koreográfusok, közreműködők: Balogh Lili, Bányai-Gorondi Réka, Török Melinda, Bott-Varga Denisa, Petro Lili, Molnár István Dániel, Kosbor Hunor, Salamon Soma. A műsort szerkesztette és összeállította: Molnár István Dániel és Balogh Lili. A műsort közel 200 néző tekintette meg. Az egy órás előadást vacsora, és hajnalig tartó táncházi mulatság követte.