Oscar-díjas magyar film gyermekkórusa koncertezett Zürichben

/ Heil Kristóf Mihály /
heil.kristof.mihaly képe
2017. október 22-én Zürichben koncertezett a SoulAir gyerekkórus. Az Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola énekkara a 2016-ban bemutatott Mindenki című film betétdalainak eléneklésével vált ismertté. A film később megkapta a legjobb élőszereplős rövidfilmek kategóriában a legnagyobb filmes elismerést, az Oscar-díjat.
A zürichi közönségSoulAirVendégek és vendéglátókMolnár Mónika kórusvezető és a SoulAir

A SoulAir kórus egy többállomásos svájci körút utolsó helyszíneként koncertezett és vendégeskedett Zürichben, ahol a kórust vezető Molnár Mónika elmondása szerint „két feledhetetlen napot töltöttek”. A koncertre az 1956. október 23-i megemlékezés keretei között került sor. Az egész napos rendezvény fináléjaként a gyerekek csodálatos egy órával örvendeztették meg a nagyérdeműt. A zürichiek pedig nagy-nagy szeretettel fogadták a kis budapesti vendégeket. A helyi cserkészanyukák süteményekkel és más finomságokkal hálálták meg a varázslatos dalokat.

A közös programok zárásaként a két fél kölcsönösen meglepte a másikat kis apróságokkal, de az igazi ajándék a számtalan újonnan keletkezett barátság volt!