Nyílt Nap a Torontói Magyar Házban

/ Bödők Zsigmond /
bodok.zsigmond képe
Idén is megtartottuk a Magyar Kultúrközpontban a Nyílt Napot, amely kiváló lehetőség a helyi magyar szervezetek számára a bemutatkozásra és a jövő eseményei és programjai népszerűsítésére.
Nyílt Nap a Torontói Magyar HázbanNyílt Nap a Torontói Magyar HázbanNyílt Nap a Torontói Magyar HázbanNyílt Nap a Torontói Magyar Házban

Az idén immáron ötödik alkalommal megtartott rendezvényt a megszokottól eltérően jóval nagyobb érdeklődés övezte. A standoknál  kíváncsian álldogáló érdeklődőknek a tájékoztatáson túl apró ajándékokkal is kedveskedtek a szervezetek képviselői. A Hungarian Fine Foods jóvoltából a résztvevők a Magyarországról érkezett gasztro különlegességeket is megkóstolhatták. Az esemény keretén belül rendezték meg a torontói magyarok farsangi mulatságát is, ahol a Magyar Ház lelkes önkénteseinek köszönhetően, a hagyományos farsangi finomságok sem maradtak le az asztalokról. A szervezetek rövid bemutatkozását a farsangi szokáskörnek megfelelő műsorok követték, melynek során a magyar közösség fiatalabb tagjai táncokkal és énekekkel örvendeztették meg a nyílt napra látogatókat. Minden évben, így idén sem maradt el a hagyományos házszentelés, amely Forrai Tamás atya közreműködésével és áldásával történt. Összességében egy felhőtlen hangulatú eseményben volt része mindazoknak, akik a hétvégén ellátogattak a Magyar Kultúrközpontba, ahol a következő időszak programjain túl, a farsangi szokásokkal is megismerkedhettek az ide látogatók.