A Nyelvek Európai Napja Hollandiában

Ki szeretne magyarul tanulni?

/ Mörk Leonóra /
mork.leonora képe
A Nyelvek Európai Napját minden évben szeptember 26-án ünnepeljük. A rendezvényre először 2001-ben került sor az Európa Tanács kezdeményezésére. Az idén az EUNIC Netherlands keretein belül valósulhattak meg ehhez az eseményhez kapcsolódó programok Hollandiában.
Magyar nyelvkönyvek a rendezvényen

Az EUNIC Netherlands egyfajta keret, amely lehetőséget biztosít arra, hogy Hollandiában együttműködjenek az európai nemzeti kulturális intézetek és az európai országok más kulturális képviselői, és többoldalú kulturális projekteket, illetve kezdeményezéseket dolgozzanak ki.

A Nyelvek Európai Napja az Európa Tanács 46 tagállamának 700 millió lakosát buzdítja további nyelvek tanulására, bármilyen korban, az iskolában és azon kívül is. A kezdeményezés mögött az a gondolat áll, hogy a nyelvi sokszínűség a kultúrák közötti jobb megértés biztosításának eszköze, illetve kulcsfontosságú eleme kontinensünk gazdag kulturális örökségének.

Ennek szellemében az idei hollandiai esemény keretein belül magyar nyelvoktatási programban vehettek részt középiskolások Rotterdamban, illetve a nyelvtanulás iránt érdeklődők csiszolhatták a magyartudásukat az amszterdami De Hallen kulturális központban.