Nürnbergi Mikulás ünnepség

/ Bodorné Péter Judit /
bodorne.peter.judit képe
„Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás…” zengett a nagy terem a sok gyermekhangtól december 2-án a St. Stefan templom közösségi termében. Minden évben nagy izgalom előzi meg a magyar Mikulás érkezését, idén sem volt ez másképp.
A közös éneklésben a gyermekek és a szülők egyaránt részt vettekTöbb gyermek verssel, énekkel készült a MikulásnakMinden kisgyermeket szívesen vett ölébe a Mikulás, készültek a közös fotókA büfé sokféle finomsággal várta a programon résztvevőket

A szervező Gyerekcsoport és az önkéntesek hetekig dolgoztak azon, hogy ez nap felhőtlen örömmel, vidámsággal teljen, és emlékezetes maradjon a résztvevő gyermekek számára.

Délután az első érkező segítők, köztük többen már megkezdték a terem berendezését, a díszítések a helyükre kerültek, a szendvicsek, vajas perecek készültek, majd az érkezők által adományozott sok-sok finomság, és az italok is a büfé asztalra kerültek. Itt aztán mindent meg lehetett találni, mi szem-szájnak ingere, nem volt könnyű sokszor a választás. A kínálatot folyamatosan biztosítottuk a rendezvény végéig.

A bejárat mellett megtekinthető volt egy gyermekrajz vándorkiállítás, mégpedig annak a karácsonyi gyermekrajz pályázatnak eredményeképpen, amit a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület hirdetett meg korábban karácsonyi témában. A beküldött pályaművekből aztán képeslap készült, és többek között az egyesületi több mint 250 db karácsonyi csomag mellé mindenki kapott ezekből is.

A széksorok mögött különböző kézműves tevékenységekkel várták a segítők a gyermekeket, nagy sikere volt ennek a programnak is.

A közös éneklésben mindenki nagyon szívesen vett részt, elég hangosan is szólt, így maga a Mikulás is meghallotta a hívószót. Miután besétált, és elfoglalta a helyét, sok gyermek jelentkezett, hogy szeretne énekelni, szavalni neki, ami bizonyára átjárta, megmelengette az ő öregecske szívét. Végül következett az ajándékok átadása, s a kihagyhatatlan fényképezkedés. A távozó Mikulást gyermek énekhang kísérte az ajtóig, amivel egyben jó utat kívántunk neki. Ez után minden kisgyermek boldogan bontogatta ki személyre szóló ajándékát.

Még maradt egy olyan fontos része az estének, amikor a rajzpályázatra rajzot beküldő gyermekek átvehették ajándékaikat, ami örömteli meglepetésként érte őket.

A büfé továbbra is nyitva állt, illetve a kézműves asztalokhoz is vissza lehetett látogatni. Volt, aki már nagyon elfáradt, így a családok elkezdtek szedelőzködni, búcsúzkodni, és hálásan köszönték meg a szervezők munkáját. Ez a nap mindenki örömére éppen úgy sikerült, ahogy a szervezők tervezték, és ahogy a szülők, de elsősorban a gyerekek várták. Köszönjük Mikulás, hogy itt voltál velünk!

A büfé és a „malacperselyek” teljes bevételét a további gyerekprogramok szervezésére fogja felhasználni a Gyerekcsoport, ahogy ezt évek óta teszi is.