Newporti Magyaros Halloween Party

Egy vidám délután a közösségben

/ Kecskés Márta /
kecskes.marta képe
Szombaton megtartották a 3. Newporti Magyar Halloween mulatságot, ahol a közösség apraja-nagyja együtt volt. Igazán izgalmas, hangulatos délutánt töltöttünk el újra.
A résztvevőkIndulnak a versenyekIzgalmas rejtvényfejtésMindenkinek ízlett a finom ebéd

A Newporti Magyar Kulturális Közösség minden évben, több olyan családi délutánt is szervez, ahová a Nefelejcs Tanodába járó családokon kívül szívesen látnak más családokat is, nem csak Newportból, hanem a környékről is. Idén, ez volt az első ilyen esemény, és nagyon boldogok voltak, hogy számos új család érkezett Newportból, Cardiffból, Bristolból, Cwmbranból, Riscaból és még Swansea mellől is. A résztvevők száma 126 volt.

A szervezők nagy izgalommal készültek erre a napra, hiszen számos újdonsággal várták a családokat. Egyik újdonság egy régi álom megvalósítása volt, hogy a rendezvényt azzal színesítsék, hogy hazai ízekkel várják a családokat. Ezen a rendezvényen  finom babgulyást és túrós buktát készítettek az érkező családoknak, aminek nagyon nagy sikere lett.

A finom ebéd után indult a bemelegítés tökgurítással, célbadobálással és számos ügyességi versennyel, ahol, sikeres teljesítmény után a gyermekek cukorkákat gyűjthettek. Vidáman futkorásztak helyszínről helyszínre, hogy mielőbb megteljen cukorkával a kosárkájuk. A második részben vidám vetélkedőkön vehettek részt a legfiatalabb csemeték szüleikkel, majd az ovis és iskolás gyermekek és végül nem maradhattak ki a felnőttek sem. Sok izgalom és nevetés kísérte a feladatokat. Meg kellett szabadulni a lufitengertől, továbbadni a különböző méretű tököket, eltalálni minél több labdával az ellenfél „mozgó célpontját”, de volt tekergetős, és vicces ormánnyal muffingyűjtő verseny is. 

A versenyeket közös tánc zárta. Ezután kihirdették az idei tökfaragó verseny győztesét. Erre otthon kifaragott tökökkel nevezhettek a családok. Az ötletesebbnél ötletesebb alkotásokat kihelyezték és a délután folyamán szavazhattak rá a jelenlévők. A nyertes család értékes ajándékot: Gryllus Vilmos koncert belépőt kapott.

Rövid szünet után indult a délután záró eseménye, amelyen a családok összefogva, kicsik és nagyok együtt indultak. A terem sötétségbe borult, a szülők elővették a hozott zseblámpákat, fejlámpákat. Egy izgalmas rejtélyes feladatot kellett megoldani. Mindenki kapott egy menetlevelet, és elindultak, hogy a sötétben megtalálják az elrejtett állomásokat. Hét megpróbáltatást, fejtörőt kellett megfejteniük, csendben osonva, hogy a többiek ne hallják a megoldást. Jó volt látni, ahogy kicsik és nagyok izgatottan keresgélnek, gondolkodnak és végül mindenki büszkén hozta a megfejtést. A három év alatti gyermekek családjaikkal egy másik teremben, világosban, ugyanígy, ugyanabban az időben, korosztályuknak megfelelő feladatokat oldogattak nagy sikerrel. A családok oklevelet kaptak az egész napos teljesítésükért. A végén, mint minden évben a maradék cukorkákat futkorászva összegyűjthették a gyerekek.

Nagyon élvezetes délután volt Newportban.

Köszönet a szervezőknek, a segítőknek, az összefogásnak, hisz ennek köszönhető, hogy ez a rendezvény is nagyon jól sikerült.