Népzenei koncert Berlinben

/ Tollár Ivett /
tollar.ivett képe
Fergeteges népzenei koncerten vehetett részt a berlini közönség a Collegium Hungaricum Berlinben 2024. április 19-én.
Hajnalfa ZenekarHajnalfa zenekar BerlinbenHajnalfa zenekar koncertjeTeltház a Hajnalfa Zenekar koncertjén

A Berlini Fonó Néptáncegyüttes és a Collegium Hungaricum Berlin közös szervezésében jöhetett létre a Hajnalfa zenekar első koncertje Berlinben. A tehetséges, magyarországi fiatalokat az együtt muzsikálás öröme és a népzene iránti szeretet hozta össze. A felállásuk tagjai jelenleg a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói.

Muzsikájukkal a Kárpát-medence valamennyi dialektus területének zenei anyagát és különféle hangszereit keltették életre. Nemcsak népzenét hallgathatott a közönség, de még a hangszerekről is alapos ismertetést kaptak. Rengeteg különleges hangszer volt hallható ezen az estén: cimbalom, tárogató, klarinét, duda, furulya, tambura, ütőgardon, harmonika és természetesen hegedű, brácsa, illetve nagybőgő is. Megszólalt a magyar népzene archaikusabb, régi stílusa, a városias cigányzenészek újabb stílusú játékmódja, illetve román és délszláv muzsika is egyaránt.

Nagy öröm volt látni, hogy nemcsak magyarok érdeklődtek a magyar népzenei iránt, a közönség soraiban szép számmal foglaltak helyet német ajkúak is. Köszönjük a Hajnalfa zenekarnak, hogy ilyen sokszínű és változatos koncertben lehetett részünk. Reméljük, hogy még hallhatjuk őket a közeljövőben.

A zenekar tagjai: Ördög Csenge, Rostás Áron, Dobos Levente, Vellai Ferenc, Lisztóczki Péter, Csernák Attila.

A fotókat készítette: Antal Barbara