Nemzetek fesztiválján a Pántlika táncegyüttes

Nemzetek fesztiválján a Pántlika táncegyüttes

/ Tomori Márk /
tomori.mark2023 képe
A Sao Paulói japán kolónia minden évben megrendezi a a néptáncok nemzetközi fesztiválját, idén ez jubileumi ünnepléssel is járt.
pantlika_zaszlos.jpegpantlika_proba.jpegpantlika_sovideki.jpegpantlika_kozos.jpeg

A japán közösség Sao Paulo városában nagy létszámmal bír, egy teljes városrész híres arról, hogy üzletek, éttermek, színházak vannak. Idén ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját az a nemzetközi fesztivál, amely minden közösség számára fontos itt Sao Paulóban, a Nemzetközi Néptáncok Fesztiválja. A műsorban részt vettek többek között görög, ukrán, litván, portugál, paraguay-i közösségek néptáncegyüttesei is.

A Pántlika táncegyüttes a legelső fesztiválon is részt vett 1973-ban, valamint 50 évvel később is táncolt a közönségnek, érdeklődőknek, idén sóvidéki koreográfiát mutatott be az együttes. Fontos fellépés ez minden évben az együttesnek, hiszen egy olyan remek lehetőség, amely segít megmutatni kultúránkat más kultúrákban élő emberek számára, valamint remek rutin szerzési lehetőség is a táncosoknak, hiszen közeledik a nagy nap.

Fennállásának 55. évfordulóját ünnepli idén, november 12-én a Pántlika táncegyüttes, amely mindenki által nagyon várt esemény a táncosok is már javában készülnek az előadásra.