Mobilmánia koncert Edmontonban

/ Kollár Máté /
kollar.mate képe
2019. 04. 26-án, pénteken magyar rock zenétől volt hangos az edmontoni Magyar Ház. Kanadai Magyar Kulturális Tanács szervezésében és a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásában a Mobilmánia észak-amerikai turnéjának második állomásaként, Los Angeles után városunkba látogatott Magyarországról a Mobilmánia nevű együttes.
Háttérben EdmontonMobilmániaA koncert

A Mobilmánia magyar rockegyüttes, amely 2008-ban alakult egykori P. Mobil-tagokból. Alapvető koncepciója az volt, hogy a több átalakulást megélt P. Mobil dalai annak az énekesnek az előadásában legyenek hallhatók koncerteken, akihez a közönség nagy része köti őket.

A koncert sikerességét mutatja, hogy olyan Edmontonban élő magyarok is ellátogattak a koncertre, akik korábban nem vettek részt a kultúrkör által szervezett programokon. „Visszahozta a fiatalkoromat, egy órára ismét időutazásban lehetett részem, de helyben is otthon érezhettem magam.” – mondta Selmeczi Gyuri, több évtizede Kanadában élő magyar.  A fergeteges hangulatról olyan zeneszámok gondoskodtak, mint a Szárnyad voltam, Az ördög itt belebukott, a Menj tovább és még sok más saját daluk. Meglepetésként készültek olyan nagy slágerekkel is a közönségnek, mint a Piramis Ha volna két életem, valamint Szállj fel magasra című számai.

Nagyszerű hangulatot teremtettek, hála és köszönet illeti a zenekar tagjait, név szerint Zeffer Andrást, Kékesi Lászlót, Gamsz Árpádot, Donászy Tibort és Nusser Ernőt, valamint a vendég fellépőt: a Piramis „frontemberét”, Závodi Jánost a felejthetetlen koncertélményért.