Mindenszentek ünnepe, halottak napja Buenos Airesben

Mindszentynum, az Argentínai Katolikus Magyarok Szövetségének megemlékezése

/ Vágási-Kovács Anna /
vagasi.kovacs.anna képe
November elsején, mindenszentek ünnepe, és halottak napja alkalmából a Mindszentynum közössége egy megható megemlékezés keretében, online tisztelgett azok emléke előtt, akik megtértek Teremtőjükhöz, és akiket a Mindszentynum közössége saját halottjának tekint.
Felvétel az online megemlékezésrőlFóthy Judit és Wagner Gabriela Hagymássy Miklós emléke előtt tisztelegFóthy Estela Csilla felhelyezi az emléktáblátPaál Magdolna, a Mindszentynum titkára

Wagner Gabriela, a Szövetség elnöke ösztöndíjasként rám bízta a műsor összeállítását. A családok hanganyagaiból, fotóalbumaik féltve őrzött képeiből szerkesztettem a megemlékezést. A videórészek összeillesztésében, az élő online műsor beállításában segítségemre volt Knapecz Kata ösztöndíjas társam.   

Életutakat felidézve egy-egy családtag, barát beszélt a szeretett édesapáról, édesanyáról, nagymamáról, nagypapáról, gyermekről, barátról, miközben a családnak kedves fényképekkel emlékeztünk a még együtt töltött pillanatokra.

Megemlékezett a Paál—Szeibert család, a Kasza—Romhányi család, a Papp család, a Vattay család, a Mocsáry család, a Lányi—Miskolczy család, a Laczkó—Tamási család, a Trefán család, a Gosztonyi és Insúa család, a Wagner család, a Lovrics család, a Földényi—Luraschi család, a Térfi—Werner család,  a Fóthy család, továbbá emlékeztünk Oláh Györgyre, Kulcsár Istvánné Gordon Evelynre, Karányi Tiborra, Székely Máriára, Tóth Szegedi Mátyásra.

A Fóthy család a színész Hagymássy Miklós -akit Magyarországon Hajmássy Miklósként ismernek - emléke előtt tisztelegve emléktáblát helyezett el a kolumbáriumban.

Ezt követően a megemlékezés résztvevői Fóthy Rita előadásában hallhatták Gyulai Pál Tanács című versét. Az összejövetelt Récsei Norbert atya, valamint Mária nővér által vezetett rövid szertartás, imádság zárta. Felcsendült a Boldogasszony anyánk, a Fóthy család előadásában az Olajoddal fölkentél, valamint a Hadd menjek Istenem mindig feléd és a Krisztus feltámadott református énekeket.  

„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.” /Juhász Gyula/