Mikulás ünnepség Miamiban

/ Tamási Enikő /
tamasi.eniko képe
Előfordulhat, hogy egy ravaszdi róka ellopjon egy szép ünnepet álmikulásnak öltözve? Ha sok dalt és verset ismerünk, melyeket bátran előadunk, semmiképpen sem. A tanulás, és tudás hasznosságának bizonyítása, örömteli ajándékozás, játék, zene, és tánc napja volt Advent második vasárnapja Miamiban.
IstentiszteletMesejatekA cselszovo rokaAjandek a Mikulasnak

A Mikulás hétvégén megérkezett a Miami Magyar Házba is, hogy az összesereglett gyermekeknek átadja kis csomagjait. De nem csupán ő készült meglepetéssel, a Miami Vasárnapi Iskola tanulói és szüleik is meg akarták örvendeztetni az egybegyűlteket egy mókás kis mesejátékkal. A produkció főszereplői kis nyuszik voltak, akik már nagyon várták a jóságos Mikulást. Cipőpucolás közben elhangzott izgatott beszélgetésük azonban eljutott a cselszövő róka fülébe, aki gonosz tervet forralt. Beöltözik Mikulásnak, ám üres zsákkal érkezik, amelyben – ajándékozás helyett – magával viszi a kis ártatlanokat. Azonban a nyuszik annyira lelkesen fogadták, és annyi verset, éneket adtak elő számára, hogy közben megérkezett a valódi Mikulás is, aki messzire kergette a csalót. Ehhez azonban hosszan kellett énekelni a dalokat, és szavalni a költeményeket, ám meg is lett az eredménye. Mivel olyan sok mikulásváró volt a tarsolyban, senki sem került zsákba. Éppen ellenkezőleg, aki csak eljött, édességgel töltött csomaggal távozhatott.
A családi, interaktív istentisztelettel kezdődő, és zenés ebéddel végződő ünnepi program remek hangulatban telt. Családok ismerkedtek meg, vagy találkoztak újra, és vették birtokba a Magyar Ház összes helyiségét. A gyerekek számára volt lehetőség alkotni, az idősebbek számára pedig még táncolni is. Szokás szerint finom, hazai ízekkel csillapítottuk étvágyunkat, és együtt örültünk az újbóli találkozás alkalmának.