Mikulás-ünnepség Corkban

/ Dr. Csobánka Zsuzsa Emese /
csobanka.zsuzsa.emese képe
A karácsonyi ünnepkör évek óta kiemelt fontosságú a Corki Magyar Iskola és Óvoda életében. Mikulás-nap, kézműveskedés, cipősdobozba zárt meglepetések és a záróest, a karácsonyi ünnepség színesíti a korán sötétedő decemberi napokat.
Postás-játékTérképészeti ismeretekKészül a kacsintós MikulásMikulás az óvodában

Az idei cipősdoboz akció a kárpátaljai, beregszászi Sámuel Alapítvánnyal közösen zajlott, az iskola és a Skinny Trans Futárszolgálat 69 doboznyi ajándékot gyűjtött össze a nehézsorsú gyermekeknek. 

A Corki Magyar Iskola és Óvoda a Corki Cserkészcsapattal a Mikulást várva közösen szervezett foglalkozást az iskolásoknak. Petrolay Margit meséjére építve a játékokat, gyakorlatokat, a gyerekek szókincsüket fejleszthették, földrajzi, térképészeti ismereteiket mélyíthették. A váltóversenyben az elméleti tudás fejlesztése mellett az egészséges életmód, a mozgás is szerepet kapott. A Mikulás-dalok gyakorlása után izgatottan várták a nagyszakállút, aki délben meg is érkezett. A megszeppent vagy éppen a Mikulás tenyerébe nagyot belecsapó gyerekek egytől-egyig meg lettek szólítva, és kaptak csomagot. Ráadásul az iskolába nem járó vendég gyerekeket is megajándékozta a Mikulás, aki az apróságok nagy örömére megígérte, jövőre is ellátogat Corkba.

A Mikulás-nap része a kézművesfoglalkozás, idén egy kacsintós Mikulást készítettek a gyerekek a pedagógusok és a szülők segítségével. Készségeiket fejleszthették, kézügyességük javult, szépérzékük fejlődött, míg különböző sablonokat rajzoltak, vágtak ki, majd ragasztottak fel kartonlapra. Az egyórás foglalkozás végére mindenki kezében tarthatott egy Mikulást, aki kedve szerint tudott kacsintani és szunyókálni is a mozgó alkatrészeknek köszönhetően.

Advent első vasárnapján a város is ünnepelt, a Grand Parade-on lévő karácsonyi vásár mellett koncerteket lehetett hallgatni. Felépítették az óriáskereket is, kígyózó sorokban várakoztak a felnőttek és a gyerekek. Este fél kilenckor pedig hihetetlen dolog történt: legalább tíz percen keresztül érkeztek a kerékpárról integető, csengető Mikulások.