Mert adni, segíteni jó

A Southendi Magyar Közösség adománya

/ Nagy Márta Zsuzsa /
nagy.marta.zsuzsa képe
Járvány van. Furcsa érzés ezzel szembesülni a XXI. században, de sajnos egy rendkívül masszív és gyorsan terjedő vírussal kell felvenni a harcot az egész világnak, összefogva, segítve egymást. A Kínából induló járvány, mára már a Föld minden táján jelen van. Az USA-ban és Európa egyes országaiban regisztrálták a legtöbb megbetegedést.
Készül a süteménySütemények a teljesség igénye nélkülEgyedi készítésű köszönőlapA csomag indulásra kész

Az egyik ilyen ország az Egyesült Királyság is. A UK egészségügyi rendszerének, a National Health Service (NHS) dolgozóinak megfeszített tempóban, a mindennapos fertőzés veszélyének kitéve kell dolgozniuk, hogy minél hatékonyabban tudjanak segíteni a betegek ellátásában. Ez nemcsak hatalmas fizikai, hanem lelki megterhelés is.

A Southendi Magyar Közösség úgy döntött, hogy szeretne segíteni, adni valamit az NHS egészségügyi dolgozói számára. Ezért a közösségből többen, egy egyedi tervezésű köszönőkártya kíséretében, házi készítésű süteményeket küldtek be a közösség két tagjának segítségével, a southendi kórházba. A kórházban egy kedves hölgy megköszönve fogadta az adományt és különösen örült az egyedi készítésű köszönőlapnak. A hölgy azt is elmondta, hogy regisztrálnak minden adományt, illetve fényképet készítenek azokról, majd pedig pár kedves köszönősor kíséretében eljuttatják az adományozottak számára. Mert még erre is van energiájuk. Fantasztikus emberek mindazok a világon, akik az egészségügyben most, ebben a rendkívül nehéz helyzetben állják sarat, és a saját egészségüket kockáztatva segítenek embertársaikon.

A Southendi Magyar Közösség, ez az összetartó kis közösség, távol a hazájától, a nagy Egyesült Királyságban, így tudott segíteni. Süteményekkel, melyekbe belesütötték a szeretetüket.

Vannak olyan tettek, melyekre nehezen találunk szavakat, csak érezzük, hogy hirtelen gombóc lesz a torkunkban és könny szökik a szemeinkbe...