"Mennyből az angyal - menj sietve..." Forradalmi megemlékezés Los Angelesben

/ Vámosi-Kovács Ágnes /
vamosi.kovacs.agnes2023 képe
Ünnepi megemlékezést tartottak a San Fernando Völgyi Református Egyház templomában, ahol több magyar szervezet képviselői az egyházközösség tagjaival együtt hajtottak fejet 1956 hősei előtt.
1956-os megemlékezés1956-os megemlékezés1956-os megemlékezés

Az 1956. október 23-i események felidézése minden magyar közösségben fontos mérföldkőnek számít, hiszen "Ahol a hősöket nem felejtik, mindig lesznek újak!"

Nincs ez másképp a Los Angeles, és környékén élő magyar diaszpóra életében sem, ahol főkonzuli köszöntővel, kitüntetéssel, műsorral és közös ebéddel tisztelegtek a szabadságharc hősei előtt. A rendezvényen több ’56-os hős is tiszteletét tette. A velük való találkozás rendkívüli, hiszen amit mi otthon csak a történelemkönyvek lapjairól ismerünk, arról ők saját tapasztalatuk alapján mesélhetnek - évről-évre egyre kevesebben.

A rendezvényt Széles Tamás főkonzul ünnepi beszéde nyitotta meg, mely a magyarok igazságáról, a Haza szeretetéről és a magyar szervezetek erejéről szólt, majd átadta a Magyar Érdemrend tiszti keresztje kitüntetést Jakabffy Zsoltnak, a San Fernando Völgyi Református Egyház lelkipásztorának, aki fáradhatatlan hitépítő munkájával több, mint 20 éve szolgálja a helyi magyar közösséget.

Az eseményt a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasai által rendezett előadás tette még színesebbé, mellyel méltóképpen emlékezhettünk meg a forradalom hőseiről.