Meglátogatta a Mikulás a gyerekekeket Ausztráliában is

Emi, a 'rénkutyus' húzta szánját a magyar Mikulásnak

/ Róth Eszter /
roth.eszter képe
Karácsonyi ebédet szerveztünk Gold Coast-on a magyar közösség tagjainak. Karácsonyi étel mellett műsorral is készültünk a vendégeknek; és még a Mikulás is meglátogatta a gyerekeket.
Gold Coast-i karácsonyGyerekek a Mikulással

Egy nagy teremben zajlott az esemény, a karácsonyfát közösen díszítettük a gyerekekkel és az egész terem ünnepi pompában várta a vendégeket.

A karácsonyi ebéddel indult a délután, amire szép számmal összegyűltünk. Sok résztvevőnk volt, a legkisebb magyaroktól a legidősebbekig. 

Miután elfogyasztottuk az ételt, kezdődhetett a műsor. Először az egyesület elnöke, Kerekes Samu köszöntötte a résztvevőket, elmondta ünnepi beszédét. Néhány köszönő oklevél és ajándék került kiosztásra az önkénteseknek, akik önzetlenül dolgoznak a közösségnek egész évben.

A műsor következett, ami további két részből állt; először a felnőttek adták elő műsorszámaikat, majd a gyerekek következtek. 

A felnőtt műsorban versek, énekek, és ünnepi gondolatok hangzottak el, Dr. Déry György gordonkajátékával varázsolt el minket.

Ezután a gyerekek műsora következett. Nagyon sokat készültünk az előadásra a magyar iskola diákjaival; a gyerekek izgatottan készülődtek. Mindenki a korának megfelelő verset szavalt és közös énekeket adtunk elő, amihez mi magunk zenéltünk is. Még a legkisebbek kezébe is jutott egy-egy csörgő, vagy dob.

A program nagyon jól sikerült, mindenki sikerélménnyel zárta a műsort, a szülők pedig büszkék voltak gyermekeikre.

Ezután a csemeték számára a legizgalmasabb rész következett. Összegyűltünk és karácsonyi dalokat énekeltünk a Mikulást várva. Rövidesen meg is érkezett szánjával és "rénkutyusával", na meg a nagy zsákjával. A gyerekek izgatottan várakoztak, ő pedig egy nagyon hosszú listát húzott elő a zsebéből. Egészen pici babáktól a tinédzserekig mindenkit név szerint szólított és így adta át az ajándékokat. 

Az ajándékozás után sok fénykép készült, a felnőttek beszélgetettek, a gyerekek játszottak, majd szépen lassan hazaindultak a vendégek.