Megemlékezés Edmontonban az 1848-49-es forradalom, és szabadságharc évfordulójának alkalmából

/ Fábrik Eszter Dalma /
fabrik.eszter.dalma képe
Az edmontoni magyar szervezetek közösen emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom, és szabadságharc hőseiről 2024 március 16-án.

A Diaszpóra Tanács Kanadai regionális elnökének meghívására érkezett magyarországi vendégekkel Pál Norbert kormánybiztossal, és Bodnár Gergely projektvezetővel, a Szent Imre Katolikus Templom előtti hősi emlékművet koszorúzták meg.
 

A megemlékezés a Magyar Házban folytatódott ünnepi műsor keretében. Megemlékezett hőseinkről beszédében Szenthe Anna, és Bodnár Gergely. A Szent Imre Magyar Iskola tanulóinak szavalatát hallhattuk, majd pedig a 26. Prohászka Ottokár Cserkész Csapat mutatta be hogyan is zajlottak az 1848. március 15. eseményei. Az ünnepi beszédet Pál Norbert, a Miniszterelnökség kormánybiztosa mondta. A műsort Fábrik Eszter Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjas vezette.

 

 

 

 

Az ünnepség végén Bodnár Gergely, és Pál Norbert, Sulyok Tamás köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemkereszt Arany fokozatát adták át dr. Szekely Zsolt ügyvédnek a Nyugat Kanadai Székely Magyar Egyesület elnökének. Szívből gratulálunk Zsoltnak!

Az megemlékezést állófogadás követte, ahol finom sütemények mellett kötetlen beszélgetéssel zárult a nap.