Második családi nap a midrandi Magyar Tanyán

2017 július 9, vasárnap

/ Janjetich Rita /
janjetich.rita képe
Ezen a vasárnapon tartottuk a második családi napot a Magyar Tanyán.

Korán, reggel 7-kor kezdődött a nap azok számára, akik a hivatalos 10 órai kapunyitás előtt végezték az utolsó simításokat. A résztvevők számát csak becsülni lehetett, ugyanúgy, mint az első alkalommal.

Az előkészületek tulajdonképpen már egy héttel korábban elkezdődtek. Körülbelül 20-an gyűltünk össze egy igen korai vasárnap reggelen, hogy csalamádét készítsünk. Ebédre paprikás krumplit főztünk, melyhez Dóka Laci-féle házi kolbászt használtunk. A csalamádé-csapatot Karla Dóra vezette (káposztagyalulás, paprikaaprítás, hagymapucolás), a főzési munkálatokat Dóka Laci felügyelte. A délután folyamán, az üvegbe töltés előtt, egy kis biliárdra is volt idő. A nap végére 61 üveggel gazdagodott a Klub, köszönhetően a sok segítségnek.

A családi nap a labdarúgó bajnoksággal kezdődött. Reméljük, ez állandó program lesz, hiszen egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A három csapat:

  • TOWN Boys FC (edző és csapatkapitány: Shane van Rooyen),
  • Team Mascher (edző Mária GY Meszar, csapatkapitány James Ashcroft) és a
  • Magyar Szövetség csapata (Csikós Nándor vezetésével) 

reggel 8-kor kezdte a napot. Ezután szinte egész nap fáradhatatlanul fociztak. A bajnokságot a Mascher csapat nyerte. Hajrá magyarok! Köszönjük szépen minden résztvevőnek.

A nap lassan kezdődött az iskolai szünet és a hideg téli reggel miatt. Aggodalmunk feleslegesnek bizonyult, hiszen a kitartó munkának köszönhetően ínycsiklandozó illatok szálltak a konyha és a braai (grill) felől: boerewors (kolbászféle), zöldségleves, gyulyásleves, kolbász, lángos, palacsinta, rétes, pogácsa, székely káposzta, muffinok és sütemények várták a vendégeket.

Igazi magyar termékeket is vásárolhattunk Zsuzsinak és Ádámnak köszönhetően.

Többféle stand kínált különféle portékákat: gyönyörű ékszerek, helyi és magyar kézműves termékek, magyar kolbász, pálinka, kések stb. Köszönjük minden árusnak a részvételt, reméljük, a következő rendezvényen még többen leszünk.

Külön szeretnénk köszönetet mondani a lengyel és a görög közösség képviselőinek a részvételért, és a gyümölcsöző megbeszélésért a jövőbeli együttműködésről.

A remek zenét Ádámnak köszönhetjük. Kelly ízlését dícséri a gyönyörűen feldíszített kerti teázó rész, ahol vendégeinket nyugodtan élvezhettek egy csésze teát, kávét vagy finom, házi süteményeket. A billiard és darts verseny nagyon sikeresen, Fred vezényletével zajlott egész délután. A gyereksarok ismét népszerű volt: három lábú futóverseny, rajzverseny és a tojásdobálás,  ahol Shane és Allistair megvédték az első helyüket. Kíváncsian várjuk, hogy a következő rendezvényen triplázni tudnak-e?

A nap este 7 után ért véget, mire a fáradt szervezők mind hazatérhettek.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett, eljött és támogatta a rendezvényt. A teljesség igénye nélkül: Attila, Jutka, Kelly, Konrád, Jean, Annuska, Fred, Samantha, Kelly, Maxine, Tim, Lucian, Nándi, Shane, Laci, Ryan, Gernot, Nadine, Ági, Zsuzsi  és Ádám…Hamarosan újra találkozunk?

Janjetich Rita