Március 15-i ünnepi megemlékezés Protola Valley-ben

/ Pál Krisztina /
pal.krisztina képe
Idén a San Francisco-i öbölben élő magyarok március 17-én emlékeztek meg az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharcról.
Cserkész őrsvezetőkMazsola fellépésEszterlánc fellépésHimnusz

Az ünnepi megemlékezést a Katolikus Misszió szervezte és a Portola Valley-ben lévő Priory Gimnázium színházterme adott otthont. 

Hagyományokhoz híven az öbölben lévő magyar szerevezetek részt vettek a megemlékező műsorban. A zászlókat az Első kalifroniai huszár regiment, a 43.sz. Losárdy Zsuzsanna Leány Cserkészcsapat és  a 77. sz Béri Balogh Ádám Fiú Cserkészcsapat cserkészei hozták be. A műsorban szerepeltek a cserkész őrsvezetők, a Mazsola magyar gyermek tánccsoport moldvai, az Eszterlánc magyar néptáncegyüttes szilágysági táncokat mutatott be. Elhangzott a 12 pont és felcsendült a Nemzeti dal megzenésített változata. St. Martin zenei összeállítással készült, és Szentmártoni Norman elénekelte a Bánk bánból a Hazám, hazám áriát. A műsor végén a megemlékezők közösen énekelték el a Himnuszt, melyet Pápai Éva, a Magyar Katolikus Misszió elnökének köszönő szavai követtek, majd a huszárok és cserkészek ünnepélyesen kivonultak a zászlókkal. 

A megemlékező műsort követően St. Martin és Szentmártoni Norman Valóra Vált Álmok koncertjét hallgathatta meg a közönség. 

Szalay Andrea fényképei. Köszönet értük!