Március 15-ére készültünk Brisbane-ben is!

/ Kelemen Réka /
kelemen.reka képe
A március 9-ei iskolanap sok minden más mellett március 15-éről szólt Brisbane-ben.
Nagyon pontosan kellett összeilleszteni a színeketA szokásos tudományos kísérlet egy pillanatképeKézműveskedés közben

Ezen a napon sem maradhatott el a gyerekek által mindig nagyon várt tudományos kísérlet. Ezúttal megfigyelhették, hogy egyre több, és több toalettpapír gurigával kitámasztott asztal mindig több súlyt bír el. Megtapasztalhatták, hogy hány guriga kellett ahhoz, hogy mindannyiukat elbírja. Természetesen a próbálkozásokat mindig nagy izgalom, és nevetés kísérte. 

Ezt követően három kiscsoportban március 15-ével foglalkoztunk. A középső csoportban a gyerekek egy videó részlet megtekintése után feladatlapot oldottak meg, majd megfogalmazták saját 12 pontjukat. A követeléseik között megtalálható volt, hogy lángost, kürtöskalácsot, és gulyást szeretnének az iskolában enni, no meg ingyen utazást kívánnak tenni a föld körül.

Az uzsonna szünetben átadtuk az iskola elnökének, új gyermekének köszöntése alkalmából készített meglepetés ajándékot, amit egy korábbi alkalommal készítettünk a gyerekek segítségével. 

Majd minden csoport visszatért a március 15-i eseményekhez. Például a középső csoportban a "Nemzeti dal" első versszakát elemeztük a gyerekekkel, amit pedig a közös kézműveskedés követett. Készítettünk nemzeti színekben pompázó karkötőt, és különböző formájú papírdíszeket is.