A magyar női A-válogatott labdarúgó mérkőzése Boråsban

Hajrá magyarok! Közel 100 magyar szurkolt Svédországban

/ Trombitás Titánia /
trombitas.titania képe
Október 24-én magyar csapatunk, az olimpiai ezüstérmes svéd válogatottal játszott a borasi vb-selejtezőn. A hideg és esős időjárás ellenére 6500 néző (köztük mintegy 100 magyar szurkoló) izgult a stadionban.

A magyar női foci válogatott mérkőzésük előtt két nappal érkezett Svédországba. A repülőtéren a Boråsi Magyar Egyesület elnöke várta őket nagy szeretettel és nemzeti színű lobogónkkal, mely többeknek könnyeket csalt a szemükbe! A lányok nagyon örültek a barátságos fogadtatásnak, elmondásuk szerin nem is hitték, hogy egy ilyen kis virágzó oázisra bukkannak! Csodálatos piros-fehér-zöld edző melegítőikkel színt vittek az őszies hangulatú svéd városkába.

A Boråsi Magyar Egyesület szervezésében közel 100 magyar szurkoló érkezett kedden a meccsre, ahol egy szektorban ülve néztük a meccset.  A lányok érezték, hogy mi velük vagyunk és velük együtt, felállva énekeltük a magyar himnuszt. Aki csak tehette nemzeti színű zászlót lengetett és büszkén tartottuk a saját magunk által készített "Hajrá magyarok!" feliratú plakátunkat. Nem csak a helyi egyesületből érkeztek magyarok, hanem többek között Göteborgból, Ulricheamnból és Halmstadból is. Együtt, egy emberként skandáltuk a játékosainkat buzdító szövegeket, amit a lányok jól hallottak a pályán is. 

Az európai elit svéd csapat ellen tisztességesen játszottunk. A mérkőzés vége 5-0 lett a házigazdák javára, de azok után, hogy a mieink múlt héten küzdelmes meccset játszottak a horvátokkal, a házigazdák pedig kipihenten várták a találkozót egy elmaradt meccs miatt. A környéken élő magyarokat szépen összefogta ez a sport esemény, reméljük lesz még közös szurkolás!