Magyar programkavalkád Saskatoonban

/ Varga Eszter /
varga.eszter.magdolna képe
Szent Márton ünnep, filmklub, adventi készülődés. Mind-mind a Saskatooni Magyar Egyesület gazdag novemberi programjait jelenti.

 

A keresztény világban ünnepelt Szent Márton nap kapcsán gyermekfoglalkozást tartott az Egyesület. A foglalkozáson papírból libát és lámpásokat készítettek a résztvevők. A kézművesfoglalkozás rendkívül sikeres volt, és a hozzá kapcsolódó gyermekfoglalkozásokkal együtt közelebb hozta Szent Márton alakját a saskatooni magyarokhoz. A történelmi alak személye, története és mártírsága inspirációt jelent sokak számára.

Idén először sikerült magyar filmklubot szervezni Saskatoonban. A rendezvényre nagy számban érkeztek helyi magyarok. A választott film rendkívüli magyarországi népszerűsége miatt sokan várták a vetítést Kanadában. A történelmi film rendkívül izgalmas történetével nagy élményt jelentett a nézőknek. A filmklubban később havonta tervezünk majd új magyar filmeket vetíteni.

Végül az adventi időszakhoz kapcsolódóan koszorút készítettek a kreatív saskatooni magyarok. A foglalkozáson szalmafonásos technikával a népi művészet eszközeit felhasználva hoztuk létre az adventi időszak elmaradhatatlan kellékét, az adventi koszorút. A megannyi résztvevő páratlanul igényes, minőségi munkákat alkotott. A szervezők bíznak benne, hogy a közösen készített koszorúk megannyi örömteli pillanatot hoznak a családok szívébe.