32. Magyar Bál Prágában

/ Karát Eszter /
karat.eszter képe
Idén több mint kétszáz vendég érkezett a nagy múltú eseményre.
Táncoló vendégek a prágai Magyar BálonSzabó János, Karát Eszter, és Molnár BálintCsitári-Rákóczy Gábor Andor, Magyarország Nagykövetsége Prága elsőbeosztottja köszönti a vendégeketA Pannon Cigányzenekar mulattatja a vendégeket

Ismét megnyitott kapuit a prágai Cseh Köztársaság Autóklubja 2024. február 10-én, amely több mint három évtizede ad otthont a Magyar Bálnak. A rendezvény főszervezője a Cseh-és Morvaországi Magyarok Szövetsége Prágai Helyi Egyesülete (továbbiakban CSMMSZ Prága).

A színvonalas esemény jó példája a helyi magyarság összefogásának. A kiemelt támogatók között szerepel Magyarország Nagykövetsége Prága, a Liszt Intézet, a Prágai Magyar Katolikus Plébánia, a Cseh-Magyar Kereskedelmi Kamara, valamint helyi illetőségű magyar vállalkozók is. A rendezvény fővédnöke Dr. Baranyi András nagykövet úr volt. Ünnepi köszöntőjében Csitári-Rákóczy Gábor Andor, a nagykövetség első beosztottja méltatta a nagy múltú rendezvényt. Az est házigazdája Karát Eszter, és Molnár Bálint voltak. A főszervező Szabó János, a CSMMSZ prágai egyesületének elnöke pedig a gondos előkészületek mellett a bál lebonyolításának összes részletére is ügyelt.

Ahogy minden évben, idén is két zenekar felelt a jó hangulatért: A Pannon Cigányzenekar, és a Retrock Party Band széles repertoárral szórakoztatta a nagyérdeműt. Az ünnepélyes megnyitót követően a prágai Nyitnikék Táncegyüttes, és a Huzavonó Zenekar közös produkcióját láthatta a nagyérdemű. A zenés produkciókban közreműködött Fekete Krisztián cimbalmos, és Karát Eszter énekes. Magyar bál nem múlhat el a híres magyar borvidékek kiváló borai nélkül: a Winemission Kft. jóvoltából a villányi, és szekszárdi borvidékek nedűit kóstolhatták a vendégek.