Magyar örökség fesztivál Virginiában

/ Hajdu Bence Zsolt /
hajdu.bence.zsolt képe
Áprilisban rendezték meg a virginiai Magyar Örökség fesztivált a Kossuth Foundation főszervezésével.
Magyar fesztivál - A Hungarian American Coalition standjaMagyar fesztivál - Regősök táncegyüttesSzilágyi Péter és Végh Sándor /Kossuth foundation/Magyar örökség fesztivál

A rendezvényen képviseltette magát a helyi magyarság legtöbb szervezete, a hangulatot pedig a folyamatos táncos és zenés előadások biztosították. Díszvendégként köszönthettük Dr. Szilágyi Péter Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkár urat, aki a rendezvényt megelőző napon a Magyar Nagykövetségen is előadást tartott.

Az egész napos műsorban a Tisza Táncegyüttes és a 4. sz. Bátori József cserkészcsapat Regősök Táncegyüttesének néptánc előadásai mellett, népzenei előadások, könyvbemutató, bábszínház, valamint csigatészta készítés várta a nézőközönséget.

A műsor mellett minden érdeklődő megismerkedhetett a helyi szervezetekkel, mint például az Amerikai Magyar Koalícióval egy kincsvadászat keretében, a Hugo applikáció készítőivel – amely összegyűjti az Amerikában található magyar események, helyszínek többségét és egy applikáción belül mindenki számára elérhetővé teszi ezeket, a cserkészcsapattal és a magyar iskolával, valamint megannyi más szervezettel.

A magyaros ízek szerelmesei sem maradtak éhesen, hiszen több lehetőségük is akadt, mint például gulyás, pörkölt, lángos, rántotthús, míg az édesebb szájúaknak kürtöskalács és mézeskalács is jutott. A különféle kézműves portékák közül is nehezen lehetett dönteni, melyiket vásárolja meg az ember, a magyar kreativitás határtalanul megmutatkozott.