Magyar Mikulás-délután Zürichben

/ Kelemen Lilla /
kelemen.lilla képe
2019. december 7-én egész délelőtt Mikulás foglalkozások és programok várták a magyar gyerekeket Zürichben.
Fiatal cserkészek a magyar MikulássalKézműves foglalkozás a zürichi Mikulás-délutánonSzülők és gyerekek közösen alkotnak a zürichi cserkészek által felállított kézműves asztaloknál

A Zürichi Magyar Cserkészet idén is elhozta a Mikulást a helyi magyar gyerekeknek és családjaiknak, a Magyar Katolikus Misszió plébániáján rendezett eseményre körülbelül 150 vendéget vártak a szervezők. A délután csúcspontja természetesen maga a Mikulás volt, aki a padláson berendezett kunyhójában várt kicsiket és nagyokat ajándékkal és kedvességgel. Ezen kívül a cserkészek és a szülői fenntartó testület segítői kézműves foglalkozással, filmvetítéssel és játékszobával is készültek a gyerekeknek. Idén újdonságként egy Szent Miklós életéről szóló kvízt is kitölthettek a családok, a jó megfejtésért természetesen nyeremény járt.

Pilinszky Katalin (Maszkot), a Zürichi Magyar Cserkészet csapatparancsnoka elmondta, 1957 óta van Zürichben magyar cserkészet, a Mikulás ünnepséget szerinte legalább 20-30 éve rendezik meg a cserkészek. A magyar Mikulás-délután 2019-ben nem csupán a cserkész gyerekeknek szólt, minden környékbeli család jelentkezhetett és eljöhetett az eseményre. A Mikulás idén körülbelül 70 kisgyerekkel találkozott, mindegyikkel személyesen elbeszélgetett és átadta nekik a csokoládéval, keksszel, mandarinnal és mogyoróval teli csomagot.

A cserkészvezetők és segítők által felállított kézműves asztaloknál lehetett sógyurmázni, rajzolni és színezni, de papírkarácsonyfát is készíthettek a gyerekek. A játszószobával a kisebbekre gondoltak a szervezők, akik a leterített szőnyegeken akár szüleikkel együtt is játszhattak. A filmszobában pedig karácsonyi témájú rajzfilmvetítésen vehettek részt kicsik és nagyok egyaránt. Móréh Károly, a Zürichi Magyar Egyesület vezetőségi tagja kisfiával már ötödször jött el a magyar Mikulás-délutánra, mint mondja, nagyon fontos számára, hogy Svájcban élő gyermeke is közel érezze magához a magyar hagyományokat.

Ugyanezen a napon délelőtt a Magyar Óvoda három csoportját is meglátogatta a Mikulás. A körülbelül 60 óvodás csillogó szemekkel várta Szent Miklós püspököt, a csoportok mindegyike énekelve fogadta a teli puttonnyal érkező Mikulást. Később a cserkészet kora délutántól estig tartó programján rengeteg helyi és környékbeli család vett részt, a Mikulás látogatása és a szórakoztató foglalkozások pedig boldog gyerekzsivajjal töltötték meg a termeket ezen a különleges szombaton.