Magyar király Kaliforniában

Magyar fiatalok is harcoltak a koronáért

/ Vámosi István Erik /
vamosi.istvan2023 képe
Több mint 100 cserkész gyűlt össze május utolsó hétvégéjére az Egyesült Államok nyugati partjáról, hogy az égig érő vörösfenyők között együtt táborozhassanak. Legutóbb ilyen nagy mértékű összefogás a Külföldi Magyar Cserkészszövetség Nyugati parti körzeténél 25 éve volt, az együttműködő nemzet évében ez ékes példája annak, hogy egységben az erő.
Őrs, vezérGyülekezés a tábor kapujábanTúra az erdőbenA tábortűz körül

Seattle, Portland, San Francisco, Hollywood és Los Angeles magyar fiataljai az együtt töltött három nap alatt túráztak, énekeltek, táncoltak, játszottak, számháborúztak és ami a legfontosabb, hogy ismerkedtek, barátságokat kötöttek. A tábor tematikája szokás szerint egy keretmese, mégpedig Szent István és az államalapítás köré épült. Táltosok, lovagok, udvarhölgyek színesítették a programokat, nagy meglepetésre az esti tábortűznél a német-római császár is megjelent, aki koronát hozott Istvánnak, de ajánlata nem járt sikerrel.

Az összejövetel fontos részét képezte az egész napos akadályverseny, ami segítette a nyugati parti cserkészek felkészülését a KMCSSZ Központi Jubileumi Nagytáborára, melyet 2024. július 25 – augusztus 4-ig fognak megtartani Fillmore-ban.