Magyar Bál a 100 éve független Finnországban

/ Somhegyi Katalin /
somhegyi.katalin képe
2017. november 18-án több mint száz résztvevő volt jelen a magyar ízeket és dallamokat Finnországba varázsoló, éjfélig tartó estélyen.
Magyar Bál az idén 100 éve független FinnországbanBáli köszöntőMagyar színek a terítékenTombola

A Finnországi Magyarok Egyesülete (FME) második alkalommal rendezte meg a magyar bált, mely a helyi közösség fontos eseménye. A vendégeket Jelinkó Árpád, az est főszervezője köszöntötte, majd megemlékezvén az idén 100 éves Finnországról, a két ország közös gyökereiről mesélt a Finn-Magyar Baráti Kör elnöke.

Ezt követően a magyar zászló színeivel dekorált bálteremben a palóclevesé és káposztás kacsasültté lett a főszerep. Nagy sikere volt a vacsora után a klasszikus operettdalokat csokorba gyűjtő műsornak, melyet a Régió zenekarnak és Kádárné Hegedűs Veronikának köszönhettünk. A pazar hangulatot a felvillanó-videózó mobiltelefonokról és a Táncolnék a boldogságtól… dalszöveget tettre váltó párokról is le lehetett olvasni.

Az este egyik várva várt pontja, a tombolasorsolás, a magyar és a finn kultúra közös gyümölcseit kínálta nyereményeivel. Egy kis szerencsével az est végére bárki finnországi szerzők magyarra fordított műveivel vagy magyarországi művészek helyi műalkotásaival is gazdagodhatott. A bál igazi táncmulatsággal zárult; a jól ismert magyar slágerek egészen az est végéig lábon tartották a legkitartóbbakat, a befejező közös éneklés pedig mindannyiunk szép emléke marad.