XI. Magyar Farsangi Bál

/ Éles Gergő Péter /
eles.gergo.peter képe
A farsangi szezon beköszöntével a bálok ideje is elérkezett. A hagyományoknak megfelelően, Georgiában immár tizenegyedik alkalommal került rendezték meg a Magyar Farsangi Bált. A szokatlanul téliesre fordult idő szerencsére csak keveseket tántorított el az útra keléstől, így szép számban megjelent közönség élvezhette egymás társaságát és az igényes programokat.
ballballballball

Az idei bál díszvendége Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa volt, a bál vendége Mirk Zita, magyar közösségi diplomata, a bál fővédnöke pedig Mr. John E. Parkerson, Jr., tiszteletbeli magyar konzul.

A köszöntőbeszédek mellett néptánc bemutatókra is sor került, vajdaszentiványi és kalotaszegi táncokkal, illetve felcsendült a „De szeretnék hajnalcsillag lenni” kezdetű magyar népdal is, ének, hegedű és furulya előadásában.

Az est várva várt programelemének a tombolasorsolás bizonyult, ahol is felajánlásból összegyűlt rengeteg tárgyat sorsoltak ki. A tombolajegyek eladásából befolyt összeg a helyi magyar oktatás támogatását szolgálja. A tárgyak mennyiségét látva nyilvánvalóvá vált a közösség bőkezűsége és a fiatalabb generáció magyarságtudatának megőrzésében tett felelősségvállalása, mely igen nemes cél. Az eseményt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is támogatta pályázata útján, mely így hathatósabb segítséget nyújt az oktatási tevékenység számára.

A programok után a bál az önfeledt szórakozásról és táncról szólt, melyhez magyar retró és mulatós zenék szolgáltatták a talpalávalót.

Minden tekintetben sikerrel zárult az atlantai magyarok legnagyobb éves rendezvénye, mely jövőre is várja vendégeit.