Magyar Adventi Örömkoncert Svédországban, Jönköpingben

/ Ferencz Orsolya /
ferencz.orsolya képe
Advent időszakába érve mindannyian várakozással telünk meg. Várjuk a kis Jézus megszületését. Ekkor mi is jobban figyelünk befelé, a lelkünkre és embertársainkra. Így éreztük ezt Jönköpingben is. Bár a magyarok száma nem csekély, mégis nehéz összehozni a magyar közösséget, hogy együtt ünnepeljünk. Advent harmadik vasárnapján ez sikerült! 2016. december 11-én, 18 órakor a Jönköpingben élő magyarok közreműködésével egy szép, tartalmas adventi koncerttel örvendeztettük meg a helyi magyarokat a katolikus templomban.
Jönköping Adventi koncertJönköping Adventi koncertJönköping Adventi koncertJönköping Adventi koncert

Nagy öröm volt számomra, hogy szép számmal összejöttünk a közös ünneplésre. 

Gaal András presbiter bibliaolvasással kezdte az ünnepséget, mellyel ráhangolódtunk az ünnep közeledtére. Őt követően magyar gyerekek léptek fel. Ipolyi Lujza hegedűvel adott elő egy csokrot, Svidró Bence kisfiú magyar verset szavalt. Gaal Péter szintén verset mondott, testvére, Gaal Imre szaxofonozott. Simon Krisztina doktornő két verssel készült, szép előadásban. Lőcsei Gyöngyi kiváló zongorista kísért bennünket zongorán, aki egyben a jönköpingi istentiszteleteken kántori feladatokat is ellát. Mezei Elvira segített a konferálásban. Jómagam klasszikus áriákat énekeltem és Kodály népdalfeldolgozásokat adtam elő.

A koncert után szeretet-vendéglátásban volt része a közönségnek. Boldogság volt látni, érezni az örömöt, hogy összejöhettünk magyarok és a szívekben volt igény a magyar kultúrára, a versre, a dalra, a közös gondolatokra.