Madarak és fák napja a Kings Parkban

/ Csekő Eszter /
cseko.eszter képe
A szigorítások enyhítésén felbuzdulva ismét rendhagyó órát tartott a Nebuló School. Ezen a hétvégén, nem csak a felső tagozat gyűlt össze a szombati tanóra alkalmával, hanem az alsós csoport is csatlakozott a kirándulós interaktív órához.
Tanulás a Kings parkbanÚjra együtt - avagy a gyerekek is újra láthatják egymást Nebulók a szabadfoglalkozás alattNebulók a szabadfoglalkozás alatt

A gyerekek és a szülők a Kings Park egyik meghatározó szimbólumánál, a „Gija Jumulu” Giant Boab fánál gyülekeztek. Ezt követően a szabályokat betartva, 1-1 külön csoportot alkotva láttak neki a Madarak és fák napjával kapcsolatos feladatoknak.

Mindkét csapat a hazánkban megtalálható fák, bokrok és madarak megismerésére fókuszált.  Az alsó tagozatos nebulók Ausztrália és Magyarország legjellegzetesebb fáival és madaraival ismerkedhettek meg különböző játékos feladatok segítségével, mint például képkirakó vagy névpárosító. Ezen felül különböző erdei szavakat gyűjtöttek össze közösen, melyeket az ezt követő séta során meg is kellett keresni. A lehullott faleveleket, terméseket és különböző természeti kincseket egy tojástartóban gyűjthették össze a gyerekek. A felső tagozatosok alaposan megismerkedtek az erdő szintjeivel, annak növény és állatvilágával, különös tekintettel az Ausztráliában is megtalálható hazai fákra és terméseikre.

Az oktatást szabad játék követte a parkban. Bizonyára nem csak a gyerekek számára jelentett ez a program felüdülést, hanem a szülőknek és a tanároknak is. Jó volt újra együtt látni a kis csapatot!